10 afecţiuni de care suferă milenialii

Generaţia milenialilor se confruntă cu probleme serioase de sănătate, comparativ cu generaţiile anterioare.
  • Publicat:
10 afecţiuni de care suferă milenialii
FOTO: pexels.com / 10 afecţiuni de care suferă milenialii

O nouă cercetare realizată de Asociaţia Blue Cross Blue Shield sugerează că milenialii sunt mai puţin sănătoşi odată cu înaintarea în vârstă. Milenialii care în 2017 aveau vârste cuprinse între 34 şi 36 de ani, erau cu 11% mai puţin sănătoşi comparativ cu generaţia X, aflată în 2014 la vârsta de 34-36 de ani. Astfel, în urma rezultatelor s-a realizat un TOP al celor mai întâlnite 10 afecţiuni medicale în rândul milenialilor.

În prezent, milenialii se confruntă mai puţin cu boli de ordin fizic, iar creşteri majore de regăsesc în afecţiuni ca depresia şi hiperactivitatea. Deşi pare că fac investiţii mai mari în sănătate şi servicii de wellness faţă de generaţiile anterioare, descoperirile făcute de Asociaţia Blue Cross Blue Shield sugerează că milenialii sunt mai puţin sănătoşi odată cu înaintarea în vârstă. În TOP-ul celor mai întâlnite afecţiuni în rândul milenialilor se numără:

  • depresie majoră
  • consum de substanţe
  • consum de alcool
  • hipertensiune
  • hiperactivitate
  • afecţiuni psihotice
  • Boala Crohn şi colită ulcerativă
  • colesterol crescut
  • consum de tutun
  • diabet de tip 2

”Deşi TOP-ul afecţiunilor nu este deloc surprinzător, şocante sunt, de fapt, datele în privinţa fiecărei afecţiuni comparativ cu generaţiile anterioare”, spune Dr. Vincent Nelson pentru Healthline.

Milenialii care în 2017 aveau 34-36 de ani erau cu 11% mai puţin sănătoşi faţă de indivizii din generaţia X care în 2014 aveau 34-36 de ani. 83% dintre 55 de milioane de mileniali intervievaţi în 2017 considerau că stăteau excelent la capitolul sănătate, în ciuda analizelor făcute de Asociaţia BCBS.

Milenialii, ”loviţi” de bolile mintale

Depresia majoră este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni în rândul milenialilor. De asemenea, consumul de substanţe şi alcool se clasează şi ele în rândul principalilor vinovaţi pentru starea de sănătate a milenialilor.

Factori care contribuie la apariţia acestor afecţiuni

Tehnologia avansată. Milenialii sunt prima generaţie care creşte fără să înveţe să menţină contactul vizual şi devin adepţi citirii expresiilor faciale sau a emoţiilor pe care le au, ei sau cei din jurul lor.

Această lipsă de conştientizare emoţională, denumită alexitimie, îngreunează milenialli să-şi înţeleagă pe deplin gândurile şi sentimentele lor.

Accesul la prea multe informaţii. Explozia media de pe Internet creează un ciclu de 24 de ore care permite milenialilor accesul la informaţie. De exemplu, poveştile despre terorism, hazardele naturale sau catastrofele care nu erau atât de promovate în urmă cu câţiva ani, sunt acum vizibile la orice oră. Astfel se naşte un sentiment de neajutorare.

Nu mai ştim să pierdem sau să câştigăm. Pur şi simplu punem pauză sau dăm reset pentru a rămâne într-o zonă care să ne ofere siguranţă şi confort. Ca rezultat, mulţi dintre mileniali se confruntă cu dificultatea de a tolera evenimentele stresante, sunt uşor frustraţi şi evită sarcinile pentru a nu se simţi copleşiţi.

Nu au un program de muncă stabilit. Deşi milenialii se pot bucura de un program lejer, flexibil şi multe oportunităţi de carieră, din păcate acest lucru nu face altceva decât să-i determine să lucreze în weekend-uri sau chiar în vacanţe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”