Super trucuri chinezesti anti-oboseala

cum scapi de oboseala cu ajutorul unor trucuri inedite
  • Publicat:
Super trucuri chinezesti anti-oboseala
Super trucuri chinezesti anti-oboseala

Stim cu totii ca medicina chinezeasca este cat se poate de inovatoare. Cand vine vorba de oboseala, ea ofera niste trucuri absolut uimitoare! Afla care sunt acestea si pune-le in aplicare ori de cate ori te rapune oboseala!

1. Scapa de tensiunile interioare cu ajutorul rinichilor

In medicina chineza, rinichii sunt simbolurile energiei vitale. Daca ii stimulezi, favorizezi eliminarea toxinelor si a tensiunilor, dar si circulatia armonioasa a energiei Chi. Tocmai de aceea, oamenii care nu au probleme cu rinichii rezista bine la stresul si agresiunile cotidiene.

Te simti extenuata? Loveste-ti usor cu pumnii zona spatelui unde sunt situati rinichii, in serii de cate 9 sau 18 miscari (cifrele care simbolizeaza chi-ul).
O alta miscare de stimulare a rinichilor: cu mainile intinse in fata, inspira si du-le incet inspre rinichi. Lasa-le acolo pret de cateva secunde, timp in care expira incet. De asemenea, si acest exercitiu trebuie repetat de 9 sau 18 ori. Merita efortul!

2. Da-i corpului tau un impuls

Punct de legatura dintre doua meridiane importante, zona dintre nas si gura este responsabila cu trezirea constiintei. In caz de oboseala sau somnolenta de-a lungul zilei, tine un deget apasat pe ea cat de puternic poti, timp de 1 minut. Te vei simti mai energica intrucat acest punct anihileaza senzatia de foame si stimuleaza circulatia fluidelor in corp, motiv pentru care acest truc este perfect si pentru persoanele cu senzatia de picioare grele si probleme de circulatie.

3. Scapa de micile dureri care te priveaza de energie

In partea din spate a calcaiului exista un punct esential pentru reflexoterapie. In caz de probleme interne, el devine hipersensibil si dureros la atingere. Asa ca, atunci cand ai dureri interne sau migrene ce duc la o stare de oboseala si incapacitate de concentrare, acesta este punctul care trebuie masat. Nu foarte puternic, timp de 1-2 minute.
De asemenea, prin stimularea acestuia, iti reglezi si sistemul endocrin, si poti scapa de menstruatiile dureroase, senzatiile de balonare si tulburarile de menopauza.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”