Reflexoterapia – beneficii pentru trup și minte

  • Publicat:
Reflexoterapia – beneficii pentru trup și minte

Reflexoterapia este o metodă de masaj care poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

Află mai jos ce beneficii are reflexoterapia și cum se execută corect acest masaj de relaxare!

Reflexoterapia – ce beneficii are această procedură de masaj?

Reflexoterapia este o metodă convențională de tratament care poate fi ajustată și personalizată în funcție de nevoile pacientului. Beneficiile reflexoterapiei includ următoarele:

Cum se execută corect masajul medical prin reflexoterapie

Masajul medical prin reflexoterapie este o metodă de tratament caracterizată prin frecarea mâinilor, degetelor și a coatelor pentru a masa și manipula pielea și țesuturile profunde (mușchi, ligamente, tendoane).

Scopul masajului medical este de a declanșa capacitatea de autoreparare a organismului prin creșterea circulației sanguine a mușchilor, creșterea aportului de nutrienți pentru a atinge scopul regenerării, restabilirea mușchilor și accelerarea procesului metabolic din organism.

Nu în ultimul rând, masajul medical prin reflexoterapie poate fi folosit pentru ameliorarea durerii.

Tălpile picioarelor și palmele reprezintă harta întregului corp. Prin masarea punctelor de reflexie, acționează direct asupra tuturor organelor, sistemului nervos și sistemului hormonal, stimulând și îmbunătățind astfel întregul corp și structura minții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: