Kalonji, seminţele despre care Muhammad spunea că vindecă orice boală

Iată ce trebuie să ştii despre kalonji, mai ales în procesul de slăbire.
  • Publicat:
Kalonji, seminţele despre care Muhammad spunea că vindecă orice boală
FOTO: shutterstock / Kalonji, seminţele despre care Muhammad spunea că vindecă orice boală

Kalonji, cunoscute şi ca seminţe de Nigella, seminţe negre, negrilică sau chimen negru este o plantă care-şi are originile în Europa de Sud, Africa de Nord şi Sud-vestul Asiei. Seminţele sale au fost folosite de-a lungul anilor ca ierburi medicinale pentru tratarea mai multor boli şi afecţiuni, de la diabet, până la artrită. Recent, s-a descoperit că aceste seminţe ar fi ideale chiar şi pentru slăbit.

Ce este Kalonji?

Kalonji este o floare care înfloreşte anual şi care creşte între 20cm şi 90cm înălţime. Fructele sale conţin numeroase seminţe negre care în diferite ţări sunt folosite pentru a trata diabetul, durerile şi problemele tractului digestiv. Chiar profetul Muhammad credea cu toată tăria că aceste seminţe pot vindeca orice boală, excepţie făcând moarte. În prezent, seminţele şi uleiul de kalonji conţin compuşi activi numiţi fitochimicale, care au beneficii terapeutice şi sunt ideale chiar şi pentru slăbit.

Cum ajută seminţele de kalonji în procesul de slăbire?

Nu se ştie exact care este mecanismul prin care ajută în procesul de slăbire însă, cercetătorii sugerează că datorită compuşilor activi ai seminţelor de kalonji se accelerează scăderea în greutate, deoarece sunt afectate gene specifice asociate apetitului şi reducerii grăsimii. Un review făcut pe 11 studii, cu 783 de participanţi care suferă de obezitate sau sunt supraponderali s-a descoperit că pudra şi uleiul de kalonji reduc greutatea în medie cu 2.1kg şi circumferinţa în talie cu 3.5cm în 6-1 săptămâni, comparativ cu rezultatele unui tratament placebo.

Cu toate astea, efectele erau semnificative doar în momentul în care participanţii combinau kalonji cu o dietă şi un stil de viaţă complet schimbate, sugerând că suplimentele nu sunt eficiente singure în procesul de slăbire. Aşadar, este ideal ca în acea perioadă să urmezi o dietă scăzută în calorii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”