Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

Cele mai

INTERVIU Dr. Peter Molleney: despre noile tehnologii de detox, recuperarea sportivă şi stresul

INTERVIU Dr. Peter Molleney: despre noile tehnologii de detox, recuperarea sportivă şi stresul INTERVIU Dr. Peter Molleney: despre noile tehnologii de detox, recuperarea sportivă şi stresul

Dr. Peter Molleney este fost salvamar, jucător de fotbal semi-profesionist şi înotător. A studiat medicina tradiţională, alternativă şi complementară, dar şi psihoterapia, iar în anul 1988 şi-a deschis propria clinică de medicină alternativă, în Essen, Germania. Recent a adus în România noi tehnologii de detox, ocazie cu care am stat de vorbă pentru a descoperi cum funcţionează, ce beneficia au pentru sănătate, dar şi cum ne pot ajuta să combatem stresul.

CSID: Ce-mi puteţi spune despre această nouă tehnologie de detox? Cum funcţionează, de fapt, cu ce este diferită şi care sunt beneficiile pe care le aduce pentru sănătate?

Dr. Peter Molleney: Sunt doctor şi am studiat medicina complementară şi convenţională şi vin din domeniul sportului de performanţă. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am fost în căutarea unei tehnologii pe care să o pot folosi pentru prevenţie, dar şi pentru a depista viitoarele boli. În acest sens am dezvoltat un instrument pentru diagnostic care are la bază electrostimularea dintr-un punct în altul al corpului. Atunci când electricitatea poate trece prin corp dintr-un punct într-altul, totul este bine, dar în cazul în care acesta nu poate trece, ceva este în neregulă. Cam acesta este principiul.

Diferenţa dintre medicina clasică este că noi analizăm corpul funcţional, nu corpul bolnav. Pentru că ori de câte ori mergi la doctor, o faci pentru că eşti bolnav sau există o problemă, iar atunci când nu întâmpini aceste probleme spunem că eşti sănătos. Noi facem exact opusul. Atunci când electricitatea nu poate trece prin corp, spunem că nu eşti sănătos. Analizăm, iar terapia pe care o aducem este cea care ajută să te aducă în punctul în care acea energie să poată trece prin corp. În medicina chinezească energia trebuie să treacă prin corp dintr-un punct în altul, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, se folosesc ace care o fac să treacă. Bineînţeles, nu funcţionăm după această filozofie, dar lucrăm pe partea fizică. Avem un dispozitiv care se numeşte Matrix şi care reprezintă o combinaţie de electroterapie şi biorezonanţă, iar în felul acesta punem în mişcare toxinele şi le eliminăm.

CSID: În opinia dumneavoastră, personală şi profesională, cum poate fi descris un proces corect de detoxifiere?

Dr. Peter Molleney: Nu putem vorbi despre un program perfect de detoxifiere, dar acesta poate fi optimizat pentru pacient. Cele mai comune metode de detox le cunoaştem din ziare, reviste în care se vorbeşte despre un supliment pe care îl iei, mergi la toaletă şi gata. Dar problema nu este acolo, ci în ţesuturi, care se regăsesc în tot corpul şi care sunt ca o memorie. Atunci când nu ştergem această memorie, continuă să existe. Ceea ce înseamnă că dacă acest lucru a avut loc în copilărie, problema poate exista şi când îmbătrâneşti. În cazul în care a fost eliminat, nu mai există. Este exact ca atunci când îţi foloseşti telefonul mobil. Deschizi o aplicaţie şi apoi o închizi, dar în continuare ea rulează. Este încă deschisă. Iar când acest lucru are loc timp de câteva săptămâni, telefonul începe să funcţioneze mai greu, iar bateria se goleşte. Aşa că trebuie să ştergi aplicaţia.

CSID: Care sunt patologiile principale rezultate din ”otrăvirea” corpului care pot fi tratate folosind acest concept de detoxifiere şi rejuvenare?

Dr. Peter Molleney: Nu cred că există ceva ce poate pătrunde în corp şi nu poate fi eliminat. În felul acesta, detoxifierea este întotdeauna necesară ca un aspect de bază. Nu este singurul lucru, dar cu siguranţă este unul cu care poţi începe ceva. Atunci când vorbim despre bolile cronice şi mai ales când se manifestă în sistem şi nu pot fi eliminate, atunci detoxifierea este necesară. O răceală trece în şapte zile, nu ai nevoie de detox, dar atunci când iei antibiotice, e nevoie de patru sau şase săptămâni să le elimini.

CSID: Cum pot lupta terapiile alternative împotriva stresului şi cum pot înlocui terapiile clasice?

Dr. Peter Molleney: Stresul este principala problemă a vieţilor noastre. Pentru asta avem detoxifierea pe partea mentală, pentru că lucrăm atât cu corpul, cât şi cu mintea. Ţinem cont de frecvenţele creierului, de EEG a creierului, iar fiecare EEG (n.r.- Electroencefalografia) a creierului poate fi manipulată. Te putem antrena să ai altă valoare a EEG-ului pentru că şi atunci când dormi îţi antrenezi creierul, pentru că trebuie să treci de la undele alfa, la undele delta. Te pot aduce în punctul acesta, astfel încât să ştii cum să produci unde delta atunci când eşti treaz. În felul acesta putem reduce stresul. De asemenea, atunci când organele, intestinele nu funcţionează corespunzător, devii depresiv. Când mănânci alimente sănătoase, nu eşti depresiv. Când faci exerciţii, sport, nu eşti depresiv.

Galerie foto

vezi galeria 5 foto

CSID: Să vorbim puţin despre recuperarea sportivă şi terapia holistică. Care sunt beneficiile şi cum funcţionează?

Dr. Peter Molleney: În sport întâlnim o nouă problemă. Toate persoanele, iar aici vorbim de sportul de performanţă, care vin la medic nu sunt doar sănătoase. În primul rând, nu pot practica sportul de performanţă dacă nu sunt sănătoşi, dar întotdeauna se aleg cu leziuni, iar leziunile sunt o urmare a condiţiei deja existente undeva în corp. Ceva nu funcţionează corespunzător. Dar noi nu putem analiza acest aspect cu ajutorul radiografiilor, ci doar cu ajutorul testelor de sânge. Aşadar, analizăm funcţionalitatea corpului, iar apoi îţi putem spune dacă există un punct slab şi când trebuie să ai grijă de acel punct slab pentru a nu se transforma într-o leziune. Fiecare muşchi este distribuit unui organ şi, dacă ficatul nu funcţionează corespunzător, nici pieptul nu va funcţiona corespunzător. Atunci când intestinele nu funcţionează corespunzător, picioarele nu pot funcţiona corespunzător.

80% dintre persoane întâmpină astfel de probleme şi continuă să facă sport. Nu are sens. Asta încercăm să le arătăm clienţilor. Am avut o experienţă foarte bună la AC Milan, pentru că am făcut o analiză a jucătorilor, am avut grijă de leziunile lor, iar mai apoi m-au întrebat ce putem face pentru a le preveni aşa că, i-am împărţit în două grupe, una care urmărea sfaturile noastre şi alta care continua să facă vechile exerciţii, iar după două luni, nu au mai existat leziuni, în timp ce celălalt grup continua să vină cu astfel de probleme ceea ce îi făcea să-şi dorească să vină în grupul nostru.  I-am inclus pe toţi în grupul nostru, iar astfel AC Milan a fost în Champions League cu cea mai în vârstă echipă care a jucat vreodată. Acesta a fost rezultatul. În Ungaria am folosit aceeaşi tehnică la FIFA şi am analizat jucătorii tineri înainte de a deveni sportivi profesionali.

CSID: Ce-mi puteţi spune despre ascensiunea medicinei alternative?

Dr. Peter Molleney: Nu prea mă încântă sintagma ”medicină alternativă”. Aş spune că avem medicina complementară care să completeze imaginea de ansamblu, iar mai apoi avem medicina convenţională, o imagine clinică a vieţii sigure. Dar dacă privim medicina preventivă, avem nevoie de noi perspective de funcţionare.

CSID: Sunt convinsă că medicina alternativă vine la pachet atât cu avantaje, cât şi cu dezavantaje. Numiţi-mi câteva din ambele părţi.

Dr. Peter Molleney: Avantajul, bineînţeles atunci când detoxifiezi sistemul, este că te simţi mai bine, ai mai multă vitalitate, încetineşti procesul de îmbătrânire, iar celulele se pot reorganiza. Aceastea ar fi efectele pozitive ale detoxifierii şi, mai ales, faptul că organismul poate transporta oxigenul într-un mod normal. Efectele adverse sunt mărunte, pentru că vorbim de electrostimulare. Dar aceste tehnologii nu pot fi folosite atunci când vorbim de o sarcină sau epilepsie, de exemplu. Iar dacă sunt folosite, este greşit. În mod normal nu există niciun risc şi, tocmai de aceea, poate fi folosită atât pentru copii, cât şi pentru persoanele în vârstă. Nu are importanţă.

CSID: Care sunt cele mai comune percepţii greşite pe care oamenii le au asupra medicinei alternative?

Dr. Peter Molleney: Beneficiul clientului este că atunci când apelează la detoxifiere o poate face ca metodă de prevenţie, dar şi în cazul afecţiunilor cronice. Dar cel mai important este să urmeze sfatul medicului. Nu este doar un rezultat al terapiei în sine. Aceasta reprezintă doar primul pas, dar dacă pacientul nu îşi schimbă stilul de viaţă, va reveni la vechile obiceiuri.

CSID: Ce impact a avut, pe plan profesional, experienţa din perioada în care aţi lucrat cu unele dintre cele mai mari echipe de fotbal- AC Milan şi echipa Naţională de Fotbal a Ungariei?

Dr. Peter Molleney: În mod normal, atunci când vorbim de sport de performanţă, când sportivii au o leziune, de cele mai multe ori li se oferă o injecţie cu efect anestezic şi cortizol. Problema este că după ce cartilajul genunchiului este deteriorat, apar noi probleme.  Majoritatea jucătorilor de performanţă se retrag începând cu vârsta de 30 de ani. Aşadar, atunci când lucrăm cu medicina complementară putem reduce folosirea acestor substanţe, iar în felul acesta putem menţine o condiţie fizică bună, ceea ce cred că este cel mai important. Pentru că sănătatea este ceva ce poţi avea o singură dată. Nu poţi cumpăra alta nouă.Citește și:
Investigaţii medicale gratuite pentru 22.000 de români, în 2018
Novak Djokovic: ‘’Nu-mi place să fiu etichetat drept vegetarian’’
Îngheţata din comerţ - 2 experţi români te învaţă cum să o alegi
GANDUL.RO: Raed Arafat face anunțul: Vor urma alte măsuri!
EVZ.RO: Pro Tv a anunţat show-ul suprem! Vor deregla audienţele...
CAPITAL.RO: O mare putere mondială se pregătește de război!...
Exclusiv Online - 16.07.2019
Apa japoneză, soluția care te ajută să slăbești, să ai o imunitate de fier, o tensiune bună și un colesterol de invidiat Doctorulzilei.ro Apa japoneză, soluția care te ajută să slăbești, să ai o imunitate...
Viorica de la Clejani, la marginea depresiei. „Plânge mereu, săraca” Infoactual.ro Viorica de la Clejani, la marginea depresiei. „Plânge mereu, săraca”
Un specialist oferă răspunsuri despre CANCER. Ce animale nu se pot îmbolnăvi? Animalzoo.ro Un specialist oferă răspunsuri despre CANCER. Ce animale nu se pot îmbolnăvi?
Gemeni Gemeni 22 May - 21 June

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

Gandul.ro
Senator BĂTUT MĂR în direct la TV! Atacul-fulger l-a surprins cu garda jos Senator BĂTUT MĂR în direct la TV! Atacul-fulger...
Raed Arafat face anunțul: Vor urma alte...
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul...
ApropoTv.ro
Explozia TikTok Explozia TikTok
Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Go4it.ro
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e pe tot internetul Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă...
Atenție la această escrocherie 5G: te...
SUA a testat cu succes ARMA care schimbă...
ProMotor.ro
Tot ce nu știai despre uleiul de motor. Ce înseamnă, de fapt, codurile pentru ulei: 5W30, 5w40 sau 10w60 Tot ce nu știai despre uleiul de motor....
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate...
Polițiștii au rămas MASCĂ atunci când...
Descopera.ro
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. La voi cât ţine? - FOTO Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT...
DOVEDIT științific! Metoda SIMPLĂ care...
Stârneşte multe CONTROVERSE dar este pe...
ULTIMA ORĂ
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e pe tot internetul

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .