galerie

Galerie foto - remedii


  • Rozmarin – Pentru migrene. Atunci când ai o durere de cap, consumă nişte…rozmarin! Acesta ajută la menţinerea vaselor de sânge dilatate, scăzând asfel presiunea şi, implicit, durerea. Fă-ţi un ceai de rozmarin (o linguriţă la o cană de apă fierbinte), lasă-l la infuzat 10 minute şi savurează o ceaşcă de trei ori pe zi!
  • Tot pentru migrene, poţi încerca şi ghimbirul! Acesta inhibă substanţa din organism numită tromboxan, care împiedică eliberarea de substanţe care dilată vasele de sânge. Cu alte cuvinte, ghimbirul ajută şi el la dilatarea acestor vase, ceea ce este esenţial în prevenirea migrenelor. Îl poţi consuma proaspăt în suc, sau sub formă de pulbere în mâncare.
  • Tumeric – Pentru arsuri la stomac. Ierburile amare, cum ar fi tumericul (ingredientul-cheie din curry) ajută la stimularea fluxului de sucuri digestive, prevenind acumularea de acid. Dacă turmericul din bucătărie nu te ajută să scapi în totalitate de durere, încearcă să iei două, trei, pastile de turmeric (le găseşti la plafar)  înainte de fiecare masă.
  • Cimbrul – Pentru durerile de sinusuri. Dacă ai probleme cu sinusurile, plantele medicinale sunt soluţia. Şi cum cimbrul este una dintre ele, o ceaşcă de ceai de cimbru (1-2 linguriţe la o cană de apă fierbinte) te va ajuta imediat!
  • Mentă – Pentru înţepături de insecte. O picătură de ulei esenţial de mentă aplicată în zona afectată de înţepături sau muşcături de insecte te va ajuta imediat să scapi de durere şi umflătură. Menta răcoreşte pielea cu muscătura şi creşte fluxul sanguin în zona afectată, astfel că te vei simţi mai bine într-o clipă!
  • Cuişoare – Pentru durerile de dinţi. Freacă o picătură de ulei esenţial de cuişoare direct pe dintele cu durere. Vei vedea cum durerea va dispărea fără să ai nevoie de pastile!
  • Şi dacă cuişoarele nu au funcţionat aşa cum ar trebui, seminţele de susan conţin cel puţin şapte compuşi de alinare a durerii. Fierbe o parte de seminţe de susan la trei părţi de apă până când lichidul scade la jumătate. Lasă-l să se răcească şi aplică direct pe dintele care te doare.
Rozmarin – Pentru migrene. Atunci când ai o durere de cap, consumă nişte…rozmarin! Acesta ajută la menţinerea vaselor de sânge dilatate, scăzând asfel presiunea şi, implicit, durerea. Fă-ţi un ceai de rozmarin (o linguriţă la o cană de apă fierbinte), lasă-l la infuzat 10 minute şi savurează o ceaşcă de trei ori pe zi!
1/1