Ceaiul de lavandă ameliorează crampele menstruale. 4 beneficii de necontestat

Despre lavandă și extractul de lavandă s-a vorbit în numerose studii, dar iată ce spun oamenii de știință despre ceaiul de lavandă și beneficiile sale.
  • Publicat:
Ceaiul de lavandă ameliorează crampele menstruale. 4 beneficii de necontestat
Foto: shutterstock

Ceaiul de lavandă ne ajută să ne calmăm, să dormim mai bine, ajută la îmbunătățirea sănătății pielii și oferă multe alte beneficii demonstrate științific, motiv pentru care cercetătorii s-au concentrat asupra acestui subiect și mai ales în privința extractului de lavandă. Există patru beneficii de necontestat de care trebuie să ții cont.

Ceaiul de lavandă îmbunătățește dispoziția în anumite afecțiuni

Lavanda este deseori folosită în aromaterapie și supliment pentru a trata anxietatea, depresia și stările de oboseală. Studiile sugerează că datorită compușilor pe care lavanda îi conține, aceștia pot stimula activitatea în anumite zone ale creierului, iar astfel influențează transmisia de impulsuri între celule și îmbunătățește dispoziția și produce un efect de calmare. În timp ce extractul de lavandă și uleiul de lavandă arată îmbunătățiri ale dispoziției și minții, nu se știe încă dacă și ceaiul de lavandă are efecte similare.

Poate accelera somnul

Datorită efectului de calmare cercetătorii sunt de părere că poate ajuta și în privința somnului. Nu există studii specifice asupra efectelor ceaiului de lavandă, dar există totuși studii pe anumite tipuri de lavandă care sunt promițătoare. În urma rezultatelor, ajungem la concluzia că o cană de ceai de lavandă înainte de somn, te-ar putea ajuta să dormi mai bine și mai rapid.

Ceaiul de lavandă ar putea ameliora crampele menstruale

Crampele din zona abdominală care apar înainte sau în timpul ciclului menstrual reprezintă o problemă comună în rândul femeilor. Lavanda te poate ajuta să scapi de acest dinsconfort. Un studiu la care au participat 200 de femei tinere din Iran arată că dacă miroși lavandă timp de 30 de minute pe zi, trei zile la rând în timpul ciclului menstrual, după doar două luni te vei confrunta cu crampe mai puțin dureroase. Alte studii sugerează că masajul cu ulei esențial de lavandă ajută la ameliorarea crampelor menstruale.

Poate îmbunătăți sănătatea pielii

Uleiul de lavandă are proprietăți antiinfalamtorii și antibacteriene. Ca rezultat, ajută în lupta împotriva acneei, îmbunătățește afecțiunile inflamatorii ale pielii precum psoriazis și vindecă rănile. Anumite forme de lavandă poat ajuta la repararea pielii și formarea colagenului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia