Periuța de dinți electrică: cum o alegem?

Află care sunt principalele motive pentru care ar trebui să înlocuiești periuța clasică cu periuța de dinți electrică și cum o alegem.
  • Publicat:
Periuța de dinți electrică: cum o alegem?
Periuța de dinți electrică: cum o alegem?

Probabil te întrebi dacă este timpul să investești într-o periuță de dinți electrică. Asociația Americană Dentară recomandă periajul dinților de două ori pe zi, pentru cel puțin două minute pentru a îndepărta placa bacteriană și particulele alimentare dintre dinți și gingii. Astfel eviți cariile dentare și menții sănătatea orală optimă.

De asemenea, ADA recomandă înlocuirea periuței de dinți la fiecare trei-patru luni sau chiar mai des dacă perii sunt vizibil deteriorați. Bineînțeles, periuțele de dinți manuale funcționează eficient atunci când practici o tehnică corectă, dar unele persoane preferă periuța de dinți electrică. De fapt, ADA menționează că periuța de dinți electrică este mai ușor de utilizat în cazul persoanelor care au probleme de dexteritate precum persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități sau copiii care au aparat dentar.

Atunci când este folosită corespunzător, periuța de dinți electrică îți poate da senzația că abia ai ieșit din cabinetul medicului dentist, după o curățare profesională. Așadar, dacă plănuiești să înlocuiești periuța manuală cu una electrică, află că există câteva aspecte de care să ții cont pentru o experiență cât mai plăcută și o igienizare corespunzătoare.

Cum îți alegi corect periuța de dinți electrică?

Mărimea. În primul rând trebuie să ții cont dacă dimensiunea periuței de dinți este prea mare sau prea mică pentru cavitatea bucală. În mod normal, o periuță de dinți prea mare ar face perierea mai dificilă, deoarece ajungi cu greu în anumite zone. Periuțele cu capul rotund sunt ideale și confortabile în acest proces.

Aspectul perilor. Perii pot fi foarte moi sau moi la atingere sau medii și tari. ADA recomandă să optăm pentru o periuță cu perii moi, pentru a nu deterora sau îndepărta smalțul dentar.

Setări. Este un mare avantaj ca periuța de dinți să vină la pachet cu o serie de setări. Mai exact, ai nevoie de un timer, un senzor pentru presiune și diferite moduri de albire și curățare. Astfel, ai mai mult control asupra periajului dentar, dar mai ales asupra nivelului de sensibilitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”