Inovaţii în estetica dentară

În ziua de azi, estetica dentară reprezintă un domeniu foarte larg, ceea ce permite ca fiecare subdomeniu al medicinei dentare să fie abordat pe partea de estetică.
  • Publicat:
Inovaţii în estetica dentară

În ziua de azi, estetica dentară reprezintă un domeniu foarte larg,  ceea ce permite ca fiecare subdomeniu al medicinei dentare să fie abordat pe partea de estetică.
Astfel, putem vorbi de chirurgie – implantologie estetică, de faţete sau coronane dentare, restaurări directe ale dinţilor foarte estetice, albiri dentare sau chiar de ortodonţie implicată în realizarea esteticii dentare.

În cadrul esteticii dentare, unul din aceste tratamente, poate chiar cel mai solicitat, este reprezentat de albirea dentară. Aceasta se poate realiza atât prin metode care nu necesită vizita la medicul dentist, cât şi prin proceduri mai speciale care se fac doar în cabinet. Astfel, există o varietate de geluri de albit, fie pentru uzul în cabinet, fie pentru acasă. De asemenea, pastele de dinţi au un rol foarte important în eliminarea petelor de suprafaţa ale dinţilor.

Pasta de dinţi Blend-a-Med 3D White Luxe, datorită conţinutului de minerale esenţiale, reface şi protejează smalţul dentar, dar şi îndepărtează până la 80% din bacterii, redând un gust plăcut şi o respiraţie proaspătă la fiecare folosire.

Rezultate estetice maxime se obţin însă cu ajutorul faţetelor dentare. Acestea reprezintă niste structuri ceramice foarte subţiri, care se lipesc adeziv de suprafaţa externă a dinţilor, modificând atat forma, culoarea, cât şi uşoarele deplasări ale dinţilor. În general, dinţii vizaţi sunt cei din faţă (frontalii).
O noutate în cadrul faţetelor o reprezintă cele “no prep”, când medicul nu şlefuieşte absolut deloc smalţul dinţilor, iar aceasta se lipeşte pur şi simplu de faţa externă.

O altă noutate estetică este reprezentată de coroanele dentare sau încrustaţiile realizate cu ajutorul computerului prin noua tehnică CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing). Astfel se prefigurează viitoarele piese protetice dentare şi se frezează din blocuri ceramice integrale cu rezultate estetice de excepţie, dar şi cu adaptare foarte bună la nivelul preparaţiilor dentare.

Implanturile dentare pot fi încadrate în zona estetică a medicinii dentare, mai ales când sunt aplicate în zona frontală. Prin tehnici chirurgicale moderne se pot modifica ţesuturile moi (gingia), astfel încât restaurarea să se încadreze perfect în cavitatea bucală.

Compozitele folosite în ziua de azi conferă medicului posibilitatea de a realiza restaurări directe cu rezultate deosebite, indiferent că vorbim de simple plombe sau de faţetări directe pe dinţi frontali. Atât paleta largă de nuanţe cât şi faptul că acestea au o translucenţă asemănătoare dinţilor naturali duc la o estetică ce tinde spre perfecţiune.

Blend-a-Med 3D White LUXE înlătură 90% din petele de suprafaţă în 5 zile şi este delicat cu smaltul dinţilor datorită efectului de remineralizare a smalţului obţinut prin prezenţa mineralelor esenţiale incorporate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum ne îngrijim dinţii de sărbători
Cum ne îngrijim dinţii de sărbători
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”