Implanturile și fațetele dentare cu aspect cât mai natural, preferate de români în 2021

  • Publicat:
  • Actualizat:
Implanturile și fațetele dentare cu aspect cât mai natural, preferate de români în 2021

Implanturile și fațetele dentare cu aspect cât mai natural se numără printre preferințele românilor în noul an. Oamenii din întreaga lume au devenit mult mai conștienți și atenți asupra importanței sănătății, iar îngrijirea dentară este și ea în topul listei.

Pe lângă creșterea înregistrată în ultimele luni a numărului de pacienți care se preocupă de prevenție și îngrijire prematură a problemelor dentare, dr. Denisa Zaharia, medic ortodont la Clinica PerfectDent, subliniază că se anunță un an în care implanturile dentare vor fi din ce în ce mai accesate.

Dacă acum câțiva ani, implanturile dentare erau acceptate ca soluție de tratament sub 30% din cazurile care primeau o astfel de recomandare medicală, acum ele au o rată de acceptare de peste 75%. Nivelul de informare este mai ridicat, iar tehnologia digitală utilizată în tratamentul cu implant dentar face ca intervenția să fie extrem de precisă, osteointegrarea implantului să fie maximă, iar riscul de a fi respins de organism a ajuns la sub 0.1%, spune medicul.

Coroanele de zirconiu iau locul coroanelor ceramice pe suport metalic

Medicul a mai observat că în clinică sunt cerute în mare parte coroanele de zirconiu, care înlocuiesc astfel cu succes clasicele coroane ceramice pe suport metalic.

Sunt alese în peste 70% din cazuri, fie că se aplică peste implanturi, fie pe dinții naturali. Lipsa metalului le face să fie mult mai bine tolerate și datorită transluciditatii, pentru că redau foarte fidel estetica naturală a dinților, spune dr. Zaharia

Aspectul natural al dinților este un obiectiv pentru 2021 pe care îl au atât pacienții, cât și producătorii de materiale stomatologice care își propun să revoluționeze piața produselor care înfrumusețează zâmbetul oamenilor

Fațetele dentare, o soluție utilizată frecvent în ultimii ani, au avut însă o evoluție tehnologică importantă, ca urmare este posibilă dezvoltarea și producerea unor fațete ceramice foarte subțiri, cu grosimi de 0,1-0,3 mm, sau a unor fațete de zirconiu. Acestea au o transluciditate crescută, asemănătoare smalțului, și astfel au un aspect foarte natural.

Am constatat că pacienții au început să nu-și mai dorească acele fațete albe, toate cu aceeași formă, care ies în evidență, afirmă medicul ortodont.

Tehnologiile digitale reprezintă cea mai nouă, mai dorită și mai performantă metodă folosită pentru tratamentele de estetică dentară, fie că este vorba despre coroane, fațete dentare sau aparate dentare.

Există programe computerizate prin care medicul proiectează zâmbete mai frumoase, elaborează planul de tratament pe care pacientul îl previzualizează, iar în felul acesta acceptă mai ușor schimbările și are parte de un tratament mai clar și mai eficient, adaugă dr. Zaharia.

Dezvoltarea tehnologică a făcut posibilă proiectarea computerizată a aparatelor dentare de ultima generație, ceea ce face ca pacientul să știe exact cum va arăta dantura sa în urma tratamentului ortodontic, indiferent că se folosesc dispozitive invizibile, vesele sau detașabile pentru a obține cât mai precis și confortabil zâmbetul mult dorit.

Dr. Denisa Zaharia, medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento Facială la Clinica PerfectDent
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Denisa Zaharia - Medic specialist ortodont
Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială – Medic coordonator PerfectDent Dr. Denisa Zaharia este Medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento Facială din 2006, absolventă UMF Carol Davila promoția Stomatologie 2003 și fonda­toa­rea clinicii stomatologice Perfect Dent din Capitală. Are ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân