Cel mai accesibil preț la albire dinți și tot ce trebuie să știți despre această procedură

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cel mai accesibil preț la albire dinți și tot ce trebuie să știți despre această procedură

Să fim sinceri: cu toții ne-am dori un zâmbet perfect alb însă realitatea este departe de așa ceva. Trebuie să recunoaștem faptul că o dantură frumoasă și acei dinți albi, perfecți, atrag pe oricine.

Ce femeie nu se îndrăgostește de un bărbat care afișează o dantură perfectă? Și viceversa este valabilă.

Însă, dacă ne uităm în oglindă și vedem că dinții noștri, oricât ar fi de sănătoși, sunt pătați și nu prea aspectuoși, începem să ne îngrijorăm. Adesea încercăm să ne ascundem zâmbetul și să lăsăm dinții să se vadă cât mai puțin posibil. Dinții noștri au pori, la fel că pielea sau ca un burete. Orice lucru pe care îl puneți în gură și care are culoare se va absorbi în acei pori.

Vinul, cafeaua, fructele ce au culori închise (fructele de pădure) și fumatul sunt factori care contribuie la colorarea dinților. În timp, culoarea naturală a dinților devine mai întunecată din cauza acestor pete.

Și totuși, ce putem face pentru a scăpa de această problemă și a avea un zâmbet de milioane și cel mai bun pret la albire dinti?

De la remedii casnice până la stomatologie cosmetică, citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre albirea dinților, de la modul în care funcționează procesul până la alte opțiuni pe care le puteți aplică.

Tradiții antice

Oamenii au încercat să-și facă dinții mai albi cam de la începutul civilizației. Deși există unele popoare care consideră că dinții negri sunt cei frumoși. Totuși, în majoritatea culturilor, dinții albi sunt de preferat, așa cum reiese dintr-o practică tradițională indiană foarte veche și care presupunea extragerea uleiului cu dinții.

Se spunea că remediul natural îmbunătățea igiena orală și albea dinții, datorită beneficiilor uleiului ținut în gură. În timp ce în trecut uleiul de floarea-soarelui și de susan era folosit pentru a obține aceste beneficii pe o perioadă lungă de timp, în India, această practică continuă și astăzi prin utilizarea uleiului de cocos. Se spune că acest ulei este perfect pentru dinți deoarece conține acizi sănătoși care reduc inflamația și ucid bacteriile.

Cu toate acestea, procesul poate fi laborios, și pentru a obține beneficiile depline ale uleiului de cocos, zilnic trebuie folosit timp de 15 până la 20 de minute. În plus, există puține dovezi științifice care să susțină utilizarea uleiului ca și practică de albire a dinților. Așa că, cel mai bine este să nu încercați anumite metode decât după ce ați vorbit cu medicul dentist.

Remedii moderne de albire

Când vedeți pastele de dinți la supermarket care pretind că vă albesc dinții în timp ce vă spălați, acestea conțin în mod normal bicarbonat de sodiu ca ingredient activ. Acest lucru se datorează proprietăților de albire naturală ale bicarbonatului. Aceste proprietăți provin din capacitatea sa abrazivă și ajută în mod vizibil la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților.

Mai multe studii susțin că bicarbonatul de sodiu poate fi eficient la albirea dinților atunci când este folosit singur, pentru a-i spăla pe o perioadă lungă de timp și, din acest motiv, mulți oameni se spală pe dinți cu bicarbonat de sodiu acasă. Pentru a utiliza acest remediu, amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu două lingurițe de apă și spălați-vă dinții cu amestecul.

Dacă se face de mai multe ori pe săptămână, se spune că acest lucru vă ajută să vă albiți dinții pe termen lung. De asemenea, în cazul celor care au gingivită, pe lângă tratamentul medicamentos, unii medici recomandă clătirea cavității bucale cu o linguriță de bicarbonat, o jumătate de linguriță de sare și apă călduță. Acest tratament este minunat și ajută în vindecarea gingiei bolnave.

Albirea profesională a dinților

Albirea profesională a dinților făcută de un dentist este una dintre cele mai populare și de încredere metode pentru a obține un zâmbet mai luminos, întrucât întreaga procedură este finalizată în clinică, împreună cu medicul dentist și, în plus, rezultatele pot fi întotdeauna văzute instantaneu după finalizarea tratamentului.

Procesul pentru albirea profesională a dinților implică aplicarea unui gel de albire pe dinți, care este apoi fotoactivat de o lumină LED și pătrunde profund în dinte pentru a elimina petele adânci încrustate în aceștia. Acesta este un proces unic, dar poate fi un tratament intensiv. De aceea, pacienții trebuie să se simtă confortabil atunci când stau mai mult timp sub lumină intensă.

Fațete dentare

Cel mai fiabil tratament pentru obținerea dinților mai albi este cel al aplicării fațetelor dentare. Acestea sunt fațete subțiri, colorate în culoarea naturală a dinților, fabricate din porțelan sau rășină compozită, care sunt folosite pentru a vă lumina zâmbetul și adesea pentru a elimina golurile dintre dinți.

Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi dinților și sunt modelate pentru a se lipi de partea din față a dinților, oferind o soluție puternică la problemele estetice de formă sau culoare. Fațetele trebuie prescrise, fabricate și așezate pe dinți de către un dentist. Cele mai bune cabinete stomatologice oferă fațetele ca soluție pentru cei care au nevoie de stomatologie cosmetică pentru albirea dinților, la prețuri foarte bune.

Dacă doriți o consultație în care un medic stomatolog experimentat vă poate recomanda cea mai bună opțiune de albire a dinților, atunci luați legătura cu medicii de la astfel de cabinete și veți vedea că, după tratament, veți avea un zâmbet mai alb și mai luminos. Puteți avea încredere în medicii stomatologi pentru a găsi cea mai bună soluție posibilă pentru albirea dinților și pentru a vă furniza tratamentul potrivit la un cost redus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”