CSID: Vreau sani fermi!

O cititoare intreaba ce poate face sa-si recapete forma initiala a sanilor.
  • Publicat:
CSID: Vreau sani fermi!
CSID: Vreau sani fermi!

Vrem sa slabim!

Numele meu este Cristina, sunt din Brasov, am facut 33 de ani pe 1 noiembrie, am o familie frumoasa, sunt studenta la facultatea de Drept, dar am o problema foarte mare. In urma cu 6 ani, cand am nascut cel de-al doilea copilas, mi-am legat trompele. De atunci a inceput calvarul vietii mele.

De la 57 kg am ajuns la 110 kg. Cu nici un regim alimentar si medicamentos nu am mai reusit sa ating o greutate de om normal. Am 160 cm si arat ca o baba. Te rog mult, Oana daca poti ajuta-ma si pe mine ca nu mai am resurse sa ma lupt cu kilogramele in plus si poate ca tu esti sansa mea.

Iti multumesc mult pentru timpul pe care l-ai acordat acestui mesaj si astept vesti de la tine. Sunt Ana din Bucuresti, am 23 ani, 1,75 m si 80 kg ma chinui sa slabesc, dar nu reusesc. Te rog din suflet ma poti ajuta? Sunt disperata as fi cea mai fericita daca as slabi maximum 20 kg.

Raspuns pentru Ana si Cristina. Din pacate, nu exista o reteta unicat de slabit, ci doar un aport echilibrat intre ingerare si consumul de calorii. Daca nu ai o afectiune care sa-ti influenteze metabolismul, trebuie sa mananci proportional cu efortul fizic.

Mergi mai mult pe jos, mergi si la sala, fa putin sport si dimineata la trezire, nu mai manca seara dupa 18.00-19.00, iar ultima masa sa fie foarte delicata, de genul o jumatate de cutie de branzica de casa, o feliuta de sunca slaba sau jumatate de copanel fiert, un sfert de ardei gras, un ceai fierbinte neindulcit.

Incearca sa mananci pe parcursul zilei 4 mese foarte mici cantitativ, cu cat mai multe proteine de calitate (un ou, pui, telemea nesarata, gratar de vita etc.), multe, multe vegetale, 2-3 fructe pe zi. Fii mai activa si optimista!


Ma dor articulatiile!

Am 26 de ani si un job care implica munca la computer. Am perioade cand stau peste 12 ore la computer (iar pauzele sunt aproape inexistente, din cauza naturii muncii – foarte stresante de altfel). De o luna, mi se intampla ceva ciudat. Imi simt incheieturile oaselor atunci cand stau pe scaun. Nu simt neaparat durere, dar cred ca este ceva in neregula. Aceste semne ar putea prevesti ceva grav?

Din tonul si descrierea ta deduc faptul ca esti constient ca 12 ore fara miscare nu pot aduce ceva bun sanatatii! Articulatiile (de la orice nivel, fie ca vorbim de cele mari, ale membrelor, fie cele micute – de la coloana pana la degete) au nevoie de miscare, „incalzire” pentru a functiona bine, ca si rulmentii.

De asemenea, sunt necesari o serie de nutrienti si un regim de viata sanatos. Este evident ca trebuie sa operezi o schimbare in acest mod de lucru, sa faci pauze de minimum 10 minute la o ora de stat pe scaun, exact ca la scoala, in care sa faci miscari usoare, rotiri, mici sarituri, flexii si extensii, sa respiri aer curat si sa-ti relaxezi si ochii.

Daca ai un laptop pe care poti lucra, in timpul zilei ai putea sa iesi intr-un parc sau in curte ca sa lucrezi o ora sau doua pe banca. Nu cred ca este ceva grav deocamdata, daca nu sunt asociate si alte simptome. Incearca insa sa faci rost de un scaun cu masaj daca stai asa mult la birou sau o perna fiziologica pentru sezut, care sa protejeze „capatul” coloanei sacrate.

Rosesc prea des

As dori sa te intreb ce anume sa fac pentru a nu mai rosi tot timpul? Am o stare foarte neplacuta in preajma prietenilor si nu ma pot controla. Rosesc tot timpul. Ar trebui sa consult un psiholog? Astept opinia ta. Multumesc!

Esti cu siguranta, o persoana emotiva, cu simptome vegetative marcante si un prag scazut de emotivitate. Probabil ca ai mari probleme cu increderea in sine, relationarea cu cei din jur si este pacat sa nu rezolvi problema si sa pierzi energie framantandu-te degeaba. Un psiholog bun iti va recomanda metodele de consolidare a Eu-lui, dar completeaza si tu prin sport, dans, hobbyuri diverse.

Citeste si Cum arata sanii perfecti?
                  Da! Am silicoane!

Foto: SHUTTERSTOCK

Sunt din Chisinau si te privesc cu admiratie la Pro TV! Sfaturile tale sunt foarte utile pentru sanatate. Am 30 ani si ma confrunt cu o problema foarte grava pentru mine. Dupa nastere (dar mai ales dupa perioada de alaptare de 1 an si 6 luni) am ramas cu sanii foarte mici si lasati. Nu vreau sa recurg la chirurgie.

La noi a aparut un medicament AYUDARA, nu stiu daca e eficient cu adevarat sau este o farsa. Exista medicamente care sa ajute in cazul meu? Ce solutii mai sunt?

Medicamentele de acest tip nu pot face minuni. Efectele de stimulare a glandei mamare sunt minime, dar cu rabdare, sport, masaj zilnic local, plus dusuri alternative rece-cald, sanii se vor imbunatati foarte usor ca aspect, dar nu vor mai fi cum au fost si intelegi de ce…

Ai mai putea incerca la cabinete de estetica stimularea mecanica cu vacuum a sanului (sunt ca niste ventuze) care stimuleaza colagenul si fibrinogenul pielii sanului si, de asemenea, stimularea electrica locala pe muschiul pectoral.

Volumul sanului efectiv in san nu poate fi recastigat decat cu implant de silicon sau injectare de acid hialuronic Macrolane, care se resoarbe insa dupa un an si jumatate si trebuie apoi reintrodus. Sanatate!

Beau apa multa si nu pot sa slabesc

Am 35 de ani si ca sa slabesc beau aproape 5 l de apa pe zi. De o jumatate de an am o problema cu menstruatia, in sensul ca este redusa cantitativ. Iar inainte cu cateva zile am dureri in zona sanilor. Este normal? Am 70 kg.

Nu cred ca este in regula ca bei in fiecare zi atat de multa apa, fortezi functia renala, cred ca 2 l ti-ar fi de ajuns in acest demers. De cand bei atat de multa apa? Cine ti-a recomandat acest lucru? Bei de „sete” sau doar ca ti s-a recomandat?

Ce altceva mai recomanda dieta ce care o urmezi pentru a scapa de kilogramele in plus? Cat sport faci? In al doilea rand, daca ai slabit deja, mult si brusc, aceasta ar fi o explicatie si pentru menstra mai putina, dar si pentru durerile de san, daca acestia s-au redus mult in volum si s-au mai „lasat”.

Daca nu, oricum durerile sunt cauzate de inflamarea glandei mamare inainte de ciclu, exista o explicatie hormonala si sunt oarecum „normale” in perioada premenstruala, dar atentie, apar si pe fondul unei mastoze, asa ca nu strica sa mergi la o clinica specializata ca sa faci un consult medical si o ecografie mamara.

Medicii iti vor recomanda cea mai buna terapie. De cand nu ai mai fost la un astfel de control? Mult succes!


Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă