Cele mai neinspirate nume de copii

De ce sa alegem un nume precum Cristi, Anton, Ioana sau Ana-Maria, cand putem sa ne insusim odrasla inca din scutece cu sclipirea originalului!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai neinspirate nume de copii
Cele mai neinspirate nume de copii

De ce aleg parintii sa-si boteze odraslele cu nume nemaiauzite? Un nume clasic, neaos, autentic i-ar face sa se simta jenati? Sau presimt ca aceasta este singura modalitate prin care viitorul adult poate iesi din multime, poate atrage atentia asupra lui? Care este motivul pentru care parintii ale sa-si strige copilul nu cu un nume – ce banal! – ci prefera cuvinte ciudate, de cele mai multe ori ridicole?

Celebritatile sunt cele care au dat tonul acestui curent. De ce sa alegem un nume precum Cristi, Anton, Ioana sau Ana-Maria, cand putem sa ne insusim odrasla inca din scutece cu sclipirea originalului! Intre Vali, Adi si Ionut, prietenii de joaca ce poarta nume „banale”, micuta Jaquelline se va remarca cu siguranta. Mai apoi, la scoala, intre filele catalogului, Jaquelline Vasile iarasi va iesi in evidenta. Ce vor parintii sa dovedeasca in felul acesta? Ii pregatesc un viitor departe de Romania, la bratul veunui june de alte origini decat romanesti?

Prima gluma la adesea parintilor care fac alegeri ciudate in privinta numelor copiilor lor imi amintesc ca m-a amuzat teribil pe cand eram la scoala si urmaream serialul Familia Bundy. Pe atunci, aparuse un baietel blondut, de 7 ani, botezat chiar Sapte. De atunci am tot auzit nume ridicole cu care au fost capatuiti niste bieti copii nevinovati. Asadar, pe langa nume precum Sandocan, Monamour, Supreman, Ravisa, Mena, Valena ne mai putem amuza de numele pe care le-au ales cateva celebritati pentru copiii lor:

1. Jermajesty – adica maiestatea sa, copilul lui Jermaine Jackson, fratele regelui pop, Michael Jackson.

2. Blue Angel – copilul (deprimat, oare?) al unuia dintre membrii trupei U2, The Edge. In Statele Unite, Angel nu este un nume neobisnuit, insa alaturarea Blue-Angel ii confera un aer distinct!

3. Prince Michael II – fiul cel mic al superstarului Michael Jackson, cunoscut si drept Blanket, are o denumire princiara. Familia este plina de copii cu sange albastru, caci fiul cel mare este Prince Michael si sa ne amintim de varul mentionat mai sus, Jermajesty!

4. Kal-El – numele initial al lui Superman, care s-a nascut pe planeta Krypton. In viata reala, Kal-El este baietelul actorului Nicolas Cage.

5. Pilot Inspektor – iata cu ce nume s-a ales bietul copil al actorului de comedie Jason Lee. Glumetul ar fi trebuit sa ia mai in serios alegerea numelui copilului sau. Din pacate, el a dezvaluit ca ideea i-a venit pe cand asculta o piesa a trupei Grandaddy – He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot. Trist, nu?

6. Apple – fetita lui Gwyneth Paltrow. Le-or fi placand parintilor merele. Sau ii prevad o silueta in forma de mar. Sau va avea un posterior obraznic, in forma de mar. Cine stie?

7. Kyd – fiul lui David Duchovny si al actritei Tea Leoni. Pentru a nu se mai complica cu nume si alte incurcaturi, actorii si-au botezat copilul simplu, Kyd (Copyl). Asa ca nu va exista nici o confuzie atunci cand il vor striga pe nume.

8. Sage Moonblood – fiul lui Silvester Stallone. Daca ne amintim la sangeroasele filme in care a aparut musculosul actor, ne gandim ca nici nu a avut alta sursa de inspiratie.

9. Maddox – fiul cuplului Jolie-Pitt poarta numele unei celebritati cel putin dubioase de pe Internet.

10. Zuma Nesta Rock Rossdale – fiul cel mic al cantaretei Gwen Stefani va fi ori un fan al jocurilor online, ori fotbalist, ori rocker convins.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”