Sarcina, fumatul si tiroida

Tutunul duce la modificari in hormonii glandei tiroide a mamei, iar o buna functionare a tiroidei este esentiala pentru pastrarea unei sarcini.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sarcina, fumatul si tiroida
Sarcina, fumatul si tiroida

Din seria belelelor provocate de fumat, un studiu britanic citat de Reuters vorbeste despre problemele cu tiroida si pentru gra­vida si pentru copilul pe care il va naste. Pana acum, se stia ca fumatul duce la nas­terea unor copii mai mici, unor copii care pot pieri de moarte subita, unor copii cu probleme la inima si nu numai.

Iata insa ca studiul arata ca tutunul duce la modificari in hormonii glandei tiroide a mamei, iar o buna functionare a tiroidei este esentiala pentru pastrarea unei sarcini.

Femeile care au probleme cu tiroida au risc crescut de avort, nastere prematura. Iar masurarile facute de specialisti in cordonul ombilical al copiilor nenascuti au aratat ca si nivelurile hormonilor tiroidieni la bebelusi sunt afectate.

Autismul, detectat din uter

O metoda de identificare a autismului in stadiul intrauterin a fost descoperita de cercetatorii britanici, scrie telegraph.co.uk. Expertii de la Universitatea Cambridge au descoperit ca un anumit nivel al testosteronului prezent in lichidul amniotic al femeilor insarcinate are o strânsa legatura cu aparitia autismului.

Iar aceasta descoperire ofera posibilitatea efectuarii unor teste si a unor masuratori pentru a detecta boala in stadiu intrauterin, lucru care le-ar permite parintilor sa ia o decizie in privinta controversatei probleme a intreruperii de sarcina.

Copiii hraniti sanatos, mai buni la scoala

O cercetare publicata in „Journal of School Health” anunta ca scolarii carora parintii le asigura diete sanatoase si variate au rezultate mai bune la invatatura decat cei care mananca numai lucruri condamnate de nutritionisti. 5.000 de elevi de clasa a V-a din Canada au participat la studiu.

La categoria „alimente rele” au fost trecute cele pline de grasimi saturate si sare, iar la „alimente bune” fructele, legumele, cerealele, fibrele, proteinele, calciul si un consum moderat de grasimi. Li s-a dat un test, iar din calculele specialistilor, cei hraniti sanatos aveau cu 41% mai putine riscuri sa-l pice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum va pregatiti micutul pentru vacanta
Cum va pregatiti micutul pentru vacanta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”