Ioana Maria Moldovan ”Am născut natural, într-un spital de stat”

Prezentatoare tv a povestit într-un interviu exclusiv cum i s-a schimbat viaţa de când este mamă, ce priorităţi are şi cum arată acum o zi din viaţa ei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ioana Maria Moldovan ”Am născut natural, într-un spital de stat”
Ioana Maria Moldovan ”Am născut natural, într-un spital de stat”, foto arhiva personală

Cu prezenţa ei pe sticlă suntem obişnuiţi de foarte mulţi ani. Aproape nici nu am realizat că Ioana a devenit mamă, căci a absentat de la ştirile Prima Tv ”Focus din Inima României” doar câteva săptămâni. Am vorbit în exclusivitate cu ea despre naştere şi provocările din viaţa de mamă. Ea este una dintre puţinele vedete care au născut natural în ultimii ani în România.

CSÎD: Te imaginai în ipostaza de mamă? Cum te proiectai?
Ioana Maria Moldovan:
Mi-am dorit un copil! Recunosc însă că visam cu ochii deschişi să fac codiţe, să cumpăr rochiţe, fustiţe, balerini şi să-mi readuc aminte de joaca cu păpuşile. Mă vedeam la fel ca şi cei apropiaţi, mamă de fetiţă. În luna a doua de sarcină am aflat că voi fi sută la sută mamă de băieţel. Iniţial nu am avut nicio reacţie, singurul meu gând era să fie sănătos, dar totuşi undeva în suflet speram că nu s-a văzut bine la ecograf. Minunea din pântec cred că a simţit, iar la următoarea ecografie s-a arătat în toată splendoarea, ca să nu mai existe loc de interpretări. Din momentul în care medicul ginecolog Raluca Uzum mi-a spus sigură pe ea: ”O să avem un băieţel”, am uitat instant că mi-am imaginat vreodată că aş putea să fiu mamă de fetiţă. Andrei-Ioan e minunea mea, el m-a ales şi îi mulţumesc că m-a făcut mamă de băiat.    

Doar 3 ore a durat travaliul


CSÎD: Cum s-a desfăşurat naşterea lui Andrei-Ioan?
Ioana Maria Moldovan:
Am născut natural după trei ore de travaliu şi fără epidurală, la stat, la Spitalul Elias. Am avut emoţii cu carul, e ceva firesc… o minune a venit în viaţa mea. Am avut însă norocul să fiu pe mâini bune. Echipa medicală de la Spitalul Elias condusă de doamna doctor Raluca Uzum, cea care mi-a urmărit sarcina şi care-mi este medic de peste un deceniu, a fost extraordinară, am avut mare încredere în ea.

Ioana Maria Moldovan şi fiul ei
CSÎD: Cum arată o zi din viaţa ta acum?
Ioana Maria Moldovan:
Fiecare zi alături de Andrei-Ioan e o binecuvântare, o minune, dar şi o provocare, o enormă responsabilitate. Din momentul magic, 13 ianuarie 2018, ora 00:01, în care mi-am strâns pentru prima dată la piept mogâldeaţa, viaţa mi s-a schimbat radical şi abia din acea clipă are în sfârşit un sens, un sens unic. Minunea de a fi mamă nu se poate descrie în cuvinte. Ea se simte, se trăieşte zi de zi. Evident că priorităţile s-au schimbat. Pe primul loc e Andrei-Ioan şi e normal ca totul să se învârtă în jurul lui. El e minunea mea, iar eu sunt universul lui. Încerc să-mi petrec cât mai mult timp cu el, timp de calitate, iar zâmbetul lui, felul în care-mi zice mama, mă priveşte îmi sunt suficiente să fiu o mămică fericită. Prin ochii lui văd Raiul, ce-aş putea să-mi doresc mai mult? Restul e poveste.

Nu este o persoană matinală

CSÎD: La cât te trezeşti, la cât adormi? Ai mai multă energie decât atunci când nu aveai copil?
Ioana Maria Moldovan:
Nu sunt matinală şi cred că acest lucru i l-am transmis şi lui Andrei încă de când era în burtică. Aşă că, dormim dimineaţa pănă la 9:00, uneori chiar şi 10:00. La culcare avem însă ore diferite de somn. Andrei adoarme undeva pe la 21:30, 22:00, iar eu pe la 1 dimineaţa. Noaptea ne trezim cam de două ori pentru scurte reprize de alăptare. Sunt o mamă norocoasă pentru că Andrei e un copil foarte cuminte care doarme, mănâncă, nu a avut colici, probleme cu dinţii… Cât despre energie?! Am, nu am, trebuie să fiu mereu pe poziţii pentru Andrei, care e o minune foarte activă, curioasă, sociabilă. Recunosc că-mi testează de foarte multe ori pe zi limitele, dar mă şi răsplăteşte cu multe îmbrăţişări şi zâmbete sincere, pupici cu zgomot şi un mama melodios ce-mi ajunge direct la suflet.

Andrei Ioan, fiul Ioanei Maria Moldovan

”Ca mamă râzi şi plângi”

CSÎD: Cum descrii experienţa maternităţii?
Ioana Maria Moldovan
: Experienţa maternităţii e greu de descris în cuvinte. Am trăit-o la intensitate maximă, am plâns, am râs… e una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea.

Fotografii arhiva personală a vedetei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”