Hidratarea, infecţiile şi problemele psihologice la cei mici

Cititoarele noastre ne-au cerut sfatul pentru a rezolva câteva dintre problemele pe care le au cu micuţii lor. Oana le răspunde
  • Publicat:
  • Actualizat:
Hidratarea, infecţiile şi problemele psihologice la cei mici

Cititoarele noastre ne-au cerut sfatul pentru a rezolva câteva dintre problemele pe care le au cu micuţii lor. Oana le răspunde.

Infecţii urinare la copii

Fetiţa mea a fost suspectă de infecţie urinară. I-am făcut analize. Urocultura a ieşit bine, deci nu are infecţie, dar la analiza de urină (biochimie) au ieşit leucocite (esteraza granulocitară) 25/ul şi trebuia să fie negativ şi la urină (sediment), leucocite 5-15/hpf şi trebuia să fie 1-4. Este vreo problemă? (Ionela)

Cred că fetiţa nu are acum o infecţie urinară… Trebuie să monitorizaţi însă disfuncţionalitatea aparatului urinar şi să mergeţi la medic dacă prezintă simptome specifice: urinare frecventă, dureri abdominale, febră, usturimi la golirea conţinutului. Însă, la fel de probabil este vorba şi de contaminarea urinii analizate, fiindcă în cazul copiilor, recoltarea corectă a urinii este dificilă iar contaminarea sa este frecventă. Infecţia urinară apare la valori ale uroculturii de peste 100.000 UFC/ml, când se impune tratamentul antibiotic.

Apa la bebeluşi

Am o fetiţă de 10 luni, iar atunci când îi dau să mănânce vrea şi apă, suc sau ceai depinde ce i-am făcut. Mănâncă 5-6 linguriţe de mâncare şi pe urmă vrea apă. Mi-a zis cineva că nu e normal. Ce trebuie să fac?

Ba da, este foarte normal ca la vârsta aceasta să se şi hidrateze corespunzător.

Ochişori ”lipiţi”

Fetiţa mea de 2 luni s-a trezit cu ochişorii lipiţi de o secreţie galben verzuie. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat. Menţionez, că după ce am nascut-o am făcut conjunctivită, dar m-am tratat.

Poate fi o infecţie oculară microbiană, ce necesită picături cu antibiotic şi antiinflamator. Apelaţi la un pediatru în acest sens. Multă sănătate!

Teama de abandon

Băieţelul meu de 2 ani şi 9 luni merge la creşă. Din totdeauna a avut frică că îl voi abandona acolo. În fiecare dimineaţă le întreabă pe educatoare dacă o să vin să-l iau. De o lună s-a întâmplat ceva, refuză să mănânce, stă ore nemâncat şi de 50 de ori pe zi întreabă dacă venim să-l luăm. I-am explicat de multe ori, dar parcă nu înţelege. Cum să procedez ca să-l scap de această frică? (Diana)

Apelează la un psiholog de copii pentru a afla cea mai bună abordare în cazul copilului tău. Situaţia este delicată şi preocuparea aceasta arată că micuţul tău este inteligent şi precaut, însă într-adevăr, refuzul de a se hrăni face ca situaţia să fie mai dramatică. Nu faceţi economie la explicaţii şi asigurări că mereu veţi veni după el, că îl iubiţi şi că aceasta este o variantă bună. Eventual schimbaţi creşa dacă micuţul nu se simte confortabil acolo. Succes!


Copilul meu clipeşte des

Care ar fi cauza clipitului des sau mai bine zis a strânsului din ochi a unui copil de 1 an şi 10 luni? Cum se poate scăpa de această problemă? Menţionez că problemele oftalmologice se exclud. Să fie de vină poate şi uitatul la televizor sau este ceva emoţional? (Roxana) 

Ambele variante sunt posibile şi mulţi părinţi se îngrijorează când se confruntă cu aceste simptome la copii. În plus, privitul la TV trebuie limitat la sesiuni de 20 de minute, pentru că la această vârstă îl poate afecta din mai multe puncte de vedere, cauzând uscăciunea mucoaselor, oboseala muşchilor oculari… De asemenea, verifică şi umiditatea aerului din cameră.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân