Dormim sau nu cu bebeluşul în pat?

Multe mămici aleg să doarmă cu bebeluşul în pat, dar este bine sau nu?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dormim sau nu cu bebeluşul în pat?
FOTO: 123rf.com / Dormim sau nu cu bebeluşul în pat?

Odată ajunse acasă de la maternitate, multe mămici aleg să doarmă în pat cu bebeluşul lor. Medicii nu recomandă deloc acest obicei, iar asta pentru că prezintă o serie de pericole pe care Ela Crăciun le-a explicat şi în noua sa carte ”12 luni fără griji” care urmează să fie lansată. Vedeta a povestit nu doar din propria experienţă, ci şi din informaţiile pe care le-a primit de la specialişti, aflând astfel răspunsul corect la întrebarea ”Este bine să dorm cu bebeluşul în pat?”.

„Încă de când eram însărcinată am ştiut că Nicholas urmează să aibă camera lui. Atât pentru bebeluş, cât şi pentru părinţi, e mult mai bine ca acesta să doarmă singur. În felul acesta nu se va trezi din cauza zgomotelor, se va odihni mai bine pentru că îi vom seta o rutină corectă şi va deveni un copil independent.

Procedăm cum ne este mai uşor. Primele două săptămâni sau prima lună de viaţă putem să dormim în aceeaşi cameră cu el. Ar fi bine ca un copil care doarme liniştit să doarmă în pătuţul lui, astfel încât şi mama să se odihnească pentru că perioada de oboseală de după naştere este impresionantă şi marea majoritate a mămicilor nu se aşteaptă să fie chiar atât de rău şi atunci somnul nu mai are aceeaşi calitate şi cantitate ca anterior naşterii. Somnul este foarte important pentru lactaţie şi dacă nu reuşim să ne odihnim nu producem suficient lapte pentru ei. Varianta este de a dormi în aceeaşi cameră cu bebeluşul, bebeluşul în patul lui. Sunt multe mămici pe care operaţia de cezariană le împiedică în primele zile să facă efort, au dureri mai mari şi le e greu să se deplaseze, dar pentru că eu am născut natural nu am avut dificultăţi, mi-am revenit repede şi nu am avut o problemă în a mă ridica noaptea din pat şi a ieşi din cameră ca să alăptez copiii.

Toţi cei 3 copii ai mei au dormit în camera lor încă de la naştere. Medicul lui Alex de acum 13 ani m-a sfătuit să fac lucrul acesta şi pentru mine a fost cea mai bună alegere.  De la început am avut monitor în care i-am văzut. Dacă eşti un părinte mai speriat, ai această posibilitate de a vedea copilul prin videomonitor chiar şi atunci când nu e lângă tine. Din ce mai ştiu de la prietenele mele, cele 2 luni cât e recomandat să faci cosleeping nu vor fi niciodată numai 2 luni, pentru că îţi va fi foarte greu să renunţi la asta. Îţi va fi comod să ai bebeluşul lângă tine şi totodată, şi el se va obişnui cu prezenţa ta şi vei avea dificultăţi în a-l obişnui să doarmă singur”, a mărturisit vedeta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”