Depresia postnatala, determinata de nivelul oxitocinei

Specialistii au descoperit ca o parte din vina depriei postnatale ii revine oxitocinei, un hor­mon despre care - culmea! – se spune ca este al fericirii. Cand nivelul sau este sca­zut in ultimul trimestru de sarcina, vii­toarea mamica ar putea fi predispusa depresiei post-natale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Depresia postnatala, determinata de nivelul oxitocinei
Depresia postnatala, determinata de nivelul oxitocinei

Unul dintre cele mai mari pericole ce le pandesc pe proaspetele mamici este de­presia post-natala, care le umbreste acestora fericirea noii ipostaze. Intinsa uneori pe ani intregi, afectiunea poate distruge legatura dintre mama si copil, la fel cum poate distruge linistea unei familii.

Specialistii au descoperit ca o parte din vina ii revine oxitocinei, un hor­mon despre care – culmea! – se spune ca este al fericirii. Cand nivelul sau este sca­zut in ultimul trimestru de sarcina, vii­toarea mamica ar putea fi predispusa depresiei post-natale.

Totusi, studii aditionale sunt necesare pentru a afla cu exactitate ce determina aceasta tulburare psihica si daca nu tocmai pre­dispozitia catre depresie conduce la sca­derea nivelului de oxitocina.

Pana atunci, sa ne bucuram de efectele pozitive ale hormonului cu pricina: stimuleaza lac­ta­tia, faciliteaza stabilirea de legaturi emotionale intre oameni si, mai nou, administrat sub forma de inhalatii ne scapa si de timiditate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”