Chisturile ovariene si fertilitatea

Prezenţa chisturilor ovariene poate impiedica o sarcina. Specialistii recomanda investigarera chisturilor ovariene inainte de conceptie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Chisturile ovariene si fertilitatea
Chisturile ovariene si fertilitatea

Am 22 de ani, iar in urma cu 8 ani am fost operata de apendicita si mi-au scos si un chist ovarian despre care nu am stiut pana atunci. Am mai luat tratament pentru ca acel chist a reaparut, dar acum s-a resorbit. Sunt casatorita de un an si nu reusesc sa raman insarcinata. Este posibil sa fie din cauza chistului operat acum 8 ani?

Este foarte posibil ca o afectiune din sfera genitourinara sa iti influenteze capacitatea de reproducere, insa nu neaparat un chist ovarian. Oricum aparitia acestora poate trada o dereglare a nivelului testosteronului si este foarte important sa mergi la un ginecolog pentru o evaluare amanuntita a functionalitatii ovarelor, permeabilitatii anexelor si de asemenea, a nivelului hormonilor sexuali.

Pe de alta parte, medicul tau iti va mai recomanda si anumite analize de sange pentru depistarea eventualelor infectii care, de asemenea, influenteaza fertilitatea.

Si sa nu uitam ca fertilitatea nu tine doar de partea feminina a cuplului, asa ca il poti lua si pe sotul tau la medic, pentru ca nu strica sa iti evalueze si el starea de sanatate inainte de a concepe bebelusul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”