De ce e bine să dai avocado bebeluşilor

Avocado este ideal nu doar pentru adulţi, ci şi pentru bebeluşi. Partea bună? Poate fi consumat încă de la 4 luni.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce e bine să dai avocado bebeluşilor

Despre avocado putem vorbi zile întregi, iar asta mulţumită beneficiilor pe care le are, nu doar pentru sănătate şi dietă, ci şi în dezvoltarea copiilor. Avocado este un fruct extrem de sănătos, bogat în grăsimi bune, vitamine şi minerale care completează alimentaţia bebeluşilor. Totodată este o alegere ideală pentru cei mici datorită texturii moi şi cremoase, făcând astfel digestia mai uşoară, dar şi absorbţia nutrienţilor necesari.

Avocado: beneficii pentru bebeluşi

Îi ajută să-şi dezvolte inteligenţa. Trebuie să recunoaştem că ori de câte ori auzim cuvântul ”grăsime” ne cuprinde o stare de panică, dar adevărul este că fiecare dintre noi are nevoie de ea în organism, în special bebeluşii. Ştiai că grăsimea poate ajuta la dezvoltarea corectă a creierului?  În această categorie intră şi avocado, iar conţinutul său ajută la dezvoltarea inteligenţei celor mici. Grăsimea sănătoasă din avocado ajută la construitrea unui creier sănătos şi inteligent în timpul stadiilor de dezvoltare, la un potenţial ridicat.

Antioxidanţi şi proprietăţi antiinflamatorii şi antimicrobiene. Avocado poate asigura bebeluşului sănătatea de care are nevoie mulţumită proprietăţilor antiinflamatorii şi antimicrobiene, dar şi a antioxidanţilor prezenţi. Pe lângă faptul că asigură corpului nutrienţii necesari, ajută şi la neutralizarea şi eliminarea toxinelor din corp cauzate de radicalii liberi. Compuşii săi ţin sub control procesul inflamator, ajutând la vindecarea rapidă a rănilor, zgârieturilor şi erupţiilor cutanate. De asemenea conţine substanţe antimicrobiene care luptă împotriva infecţiilor cauzate de agenţii patogeni.

Asigură nutrienţii necesari. Pentru că este un fruct bogat în grăsimi nesaturate, avocado este ideal pentru bebeluşi, mai ales când vine vorba de dezvoltarea corespunzătoare a creierului. Cei mici nu trebuie să fie ţinuţi departe de grăsimi pentru că acestea îi ajută să crească şi să se dezvolte, în special între 1 an şi 2 ani. Dacă în alimentaţia bebeluşului se regăseşte şi avocado, atunci copilul tău se va bucura de prezenţa în corp a vitaminelor A, B6, K, C şi E, dar şi a mineralelor, printre care se numără calciu, fier, potasiu, sodiu şi zinc- toate acestea dintr-un singur fruct.

Când să începi să-i dai copilului să mănânce avocado

Pentru că este uşor de digerat, poate fi făcut ca un piure şi administrat încă de la patru luni de la naştere, când se începe diversificarea cu mâncare solidă. Poate fi consumat alături de alte fructe precum banane, piersici sau alături de iaurt.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”