Olivia si Andi Moisescu isi invata copiii sa traiasca eco

Olivia combina inteligent leguminoasele cu cerealele dupa multe retete traditionale mexicane sau indiene. Rezultatul? Specialitati delicioase si eco. De un an si jumatate, in familia lor toata lumea mananca perfect sanatos, iar asta a insemnat de fapt schimbarea totala a vechiului stil de viata.
Olivia si Andi Moisescu isi invata copiii sa traiasca eco
Olivia si Andi Moisescu isi invata copiii sa traiasca eco

Olivia combina inteligent
leguminoasele cu cerealele dupa multe retete traditionale mexicane
sau indiene. Rezultatul? Specialitati delicioase si eco. De un an
si jumatate, in familia lor toata lumea mananca perfect sanatos,
iar asta a insemnat de fapt schimbarea totala a vechiului stil de
viata.

Anul trecut, cand era in­sarcinata cu cel de-al doilea copil,
Olivia a descoperit un magazin mic in care se vindeau produse de
panificatie din faina integrala si ecologica. Atunci a cum­pa­rat
primele produse bio din Ro­mania. De un an si juma­tate, toata
mancarea din fa­mi­lia lor provine din agri­cul­tura
ecologica.

„Pe mine cel putin, istoria medicala a fa­mi­liei mele m-a adus
aici”, po­ves­teste Olivia. „Tata a murit din cauza cancerului acum
5 ani, iar sora mea e bolnava de cancer de 4 ani. Statisticile spun
ca e randul meu. M-am spe­riat. Mi-am facut analize, ca­re au iesit
negative. Dar re­zul­ta­tele nu m-au linistit. Apoi am auzit de
niste «biblii» in­tr-ale nutritiei, care sustin ca in primul rand
dieta e raspun­zatoare de
toate bolile degene­rative”, povesteste ea.

Dintre acestea, volumul „Studiul Chi­na” a convins-o sa devina
ve­gana. Cum Andi si Olivia sunt parintii a doi baietei, ne-a
in­teresat si ce mananca cei mici. „Mananca ce mancam cu
totii.

Pentru vitamine si minerale – multe fructe si legume crude. Pentru
proteine – cereale si le­guminoase, gatite sau ger­mi­nate. Ziua
incepe intotdeau­na cu un platou de fructe pe post de mic dejun. Apoi nu le dam bomboane
sau ciocolata si ni­mic cu faina alba si zahar alb.

Dulciurile sunt fructele sau bomboanele de susan cu scor­tisoara,
coriandru si miere pe care am invatat sa le fac. Nu gatesc cu ulei
niciodata, il adaug crud la final. Si nu pra­jesc si nu pun nimic
la gratar. Gatesc la aburi in
proportie de 90%”, detaliaza Olivia.

Stilul de viata eco nu se reflec­ta doar in meniurile familiei
Moises­cu. „Aruncam plasticul in contai­nere separate, ducem
bateriile la punctele de reci­clare, spa­lam cu detergenti bio, folo­sim
sapunuri si paste de dinti bio, scutece la fel. Avem becuri
eco­nomice, iar la cumparaturi mergem cu plase de panza. Am
eliminat pe cat posibil chimicalele din casa. La ca­pi­tolul
chimicale am trecut si me­dicamentele. Ne doftoricim na­tural, cand
e cazul (foarte rar) cu miere, propolis, catina, la­mai si uleiuri
esentiale”, spu­ne Olivia.

Andi o comple­tea­za: „Imi permit sa intervin sa nu creada lumea ca
exageram. Facem lucruri absolut nor­male. Sa nu curga apa in timp
ce te speli pe dinti e un lucru firesc”.

Citeste si
Afla cum poti sa fii „eco” atunci cand faci
sex!

Foto: arhiva personala