Te gândeşti să adopţi un copil? Peste 50.000 de copii sunt în sistemul de protecţie

În România, anual peste 9.000 de copii intră în sistem anual din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, fie că e vorba de abuz, decesul părinţilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Te gândeşti să adopţi un copil? Peste 50.000 de copii sunt în sistemul de protecţie
Te gândeşti să adopţi un copil? Peste 50.000 de copiii sunt în sistemul de protecţie, foto Shutterstock

2 iunie este Ziua Naţională a Adopţiei. Studii recente arată că, un copil care intră în sistem instituţionalizat pierde 1-2 puncte de IQ în fiecare lună, este de 10 ori mai vulnerabil în faţa traficului de persoane şi de 4 ori mai probabil să încerce să-şi ia viaţa. Concluzia acestor studii este că cea mai bună soluţie pentru un copil care nu are familie este tot o familie. În România sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecţie al copilului.


Cu ocazia zilei de 2 iunie – Ziua Naţională a Adopţiei, Alianţa România Fără Orfani (ARFO) lansează campania “Adopţia este iubire” Campania este derulată prin intermediul site-ului www.ziuaadoptiei.ro şi îşi propune să conştientizeze societatea noastră cu privire la nevoia copiilor lipsiţi de îngrijire părintească de a avea o familie.
Mai multe familii adoptive şi-au spus deja experienţa pe www.ziuaadoptiei.ro iar organizatorii au oferit resurse video despre mituri cu privire la adopţie, impactul traumei, ataşament, reglarea emoţiilor, dar şi sugestii despre cum poate fi susţinută adopţia de către cei care nu au posibilitatea de a adopta un copil.

Abuz, neglijenţă, decesul părinţilor, detenţia părinţilor – motive pentru care copiii români ajung în centre speciale

În România, sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecţie al copilului iar 9.000 de copii intră în sistem anual din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abuz, neglijenţă, decesul părinţilor, detenţia acestora sau alte cauze. Peste 3.000 de copii sunt momentan adoptabili însă doar puţin peste 1.000 sunt efectiv adoptaţi.


Despre Alianţa România Fără Orfani (ARFO)

Alianţa România Fără Orfani uneşte organizaţii nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice şi private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susţinerea şi siguranţa apartenenţei la o familie permanentă. ARFO pune la dispoziţia oricui, în mod gratuit, resurse care pot ajuta în procesul de adopţie sau în pregătire pentru acesta şi sprijină familii adoptatoare prin grupuri de suport, training-uri etc. De asemenea, depune eforturi în scopul prevenirii abandonului de copii şi îmbunătăţirea legilor ce ţin de protecţia copilului. Alianţa România Fără Orfani (ARFO) este afiliată organizaţiilor internaţionale World Without Orphans (WWO) şi Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”