Tânără cu uter didelf a născut de două ori într-o lună

O femeie din Bangladesh a născut de două ori într-o singură lună. Cum este posibil?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tânără cu uter didelf a născut de două ori într-o lună
FOTO: 123rf.com

Să ai grijă de un nou-născut este destul de dificil. Dar cum ar fi ca, la câteva săptămâni după prima naştere să ajungi din nou la spital şi să aduci pe lume…gemeni?! Acesta este cazul unei mame de 20 de ani.

Arifa Sultana, care locuieşte în Bangladesh, la sfârşitul lunii februarie a adus pe lume un băieţel perfect sănătos. După 26 de zile de la prima naştere, proaspăta mămică a ajuns de urgenţă la spiral pentru a naşte gemeni, o fetiţă şi un băieţel.

Cum este posibil?

Arifa Sultana are uter dublu, condiţie congenitală cunoscută şi ca uter didelf. Potrivit Clinicii Mayo, uterul dublu apare în timpul dezvoltării fătului, atunci când două tuburi despre care se presupune că trebuie să formeze un singur uter devin două structuri separate. Primul copil şi gemenii au fost concepuţi la o lună distanţă, iar mai târziu s-au dezvoltat în două structuri separate.

Uterul didelf, în mod normal, nu prezintă simptome deşi este asociat cu avortul şi naşterea prematură. Această afecţiune poate fi depistată cu ajutorul ecografiei, pe care Sultana nu a făcut-o decât după ce a născut gemenii. Cazurile sunt extrem de rare, iar medicii din Florida spun că ”sunt şanse mai mari ca oamenii să câştige la loterie decât să aibă această afecţiune”.

O femeie care are această afecţiune poate trăi perfect normal, fără ca măcar să ştie de ea, chiar dacă deja are copii. În unele cazuri, o femeie nu va avea doar uter dublu, ci şi vagin dublu.

În cazul tinerei de 20 de ani, aceasta a ajuns la spital fără complicaţii, ci doar cu dureri abdominale. În urma consultaţiei s-a făcut o operaţie de cezariană pentru a aduce pe lume gemenii. Atât proaspăta mămică, cât şi cei trei copii sunt perfect sănătoşi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”