Sex după naştere: când este indicat?

Multe cupluri vor să ştie când pot să-şi reia activitatea sexuală după naşterea copilului. Trebuie precizat însă că vaginul unei femei ce tocmai a născut a suferit unele traume Chiar şi în cele mai bune situaţii, el are o sensibilitate crescută.
Sex după naştere: când este indicat?

Multe cupluri vor să ştie când pot să-şi reia activitatea sexuală după naşterea copilului. Trebuie precizat însă că vaginul unei femei ce tocmai a născut a suferit unele traume Chiar şi în cele mai bune situaţii, el are o sensibilitate crescută.

Dacă alăptaţi, poate apărea o atrofie vaginală (subţiere şi uscare a mucoasei vaginale) ca urmare a cantităţii scăzute de estrogen din circulaţie.

Mulţi medici recomandă să aşteptaţi patru săptămâni înainte de un contact sexual. Alţii recomandă cuplului să aştepte până după prima examinare postnatală care are loc, de regulă, la 6 săptămâni de la naştere.

În timpul acestei consultaţii puteţi discuta cu medicul despre metodele contraceptive pe care le puteţi folosi pentru a nu vă trezi cu o sarcină neplanificată.

Cum recunoşti uleiul de argan pur?
Cum recunoşti uleiul de argan pur?