Plictiseala se poate dovedi utilă pentru copii

Daca te simti cumva obligata ca in permanenta sa oferi o distractie copilului tau, nu o face. Plictiseala este buna, ea poate avea rezultate la care nici nu te gandeai.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Plictiseala se poate dovedi utilă pentru copii

Daca te simti cumva obligata ca in permanenta sa oferi o distractie copilului tau, nu o face. Plictiseala este buna, ea poate avea rezultate la care nici nu te gandeai. Copiii sunt rareori cu adevarat plictisiti. Chiar daca tie ti se pare ca se invart prin casa fara niciun sens, se agata prea mult de tine si nu vor nimic altceva decat sa zaca intr-un colt de canapea cu ochii in televizor. Ceea ce se intampla mai ales in timpul vacantelor, cand au un program mai liber si multi dintre prietenii lor sunt plecati.

Nu ceda plictiselii care se citeste pe fetele lor, lasandu-i la televizor sau petrecandu-ti tot timpul pentru a mai inventa o distractie pentru ei. Trebuie sa ii lasi singuri sa o faca. Asta ii va face sa invete sa se bazeze pe propria imaginatie. Imaginatia incepe sa functioneze numai prin exercitiu.

Daca nu te lasa in pace, un truc excelent este sa le dai cateva sarcini de facut – de la stransul lucrurilor prin camera lor, pana la stersul prafului. Vei vedea atunci, ca prin minune, cum gasesc imediat ceva mai interesant de facut, bucurosi ca nu esti prin preajma sa ii bati la cap.

Vor invata astfel o lectie extrem de importanta: ei nu sunt centrul universului si trebuie sa se ocupe singuri de propriile nevoi. In plus, trebuie sa invete un lucru esential si atunci cand esti adult: cum sa iti auto-gestionezi timpul. Altfel, copiii plictisiti vor deveni adulti plictisiti care asteapta mereu de la altii indrumare, distractie, idei.

Citeste continuarea pe www.suntmamica.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”