(P) Fii frumoasă la orice vârstă şi ai grijă de sănătatea ta

Pentru femei, vârsta de cincizeci de ani reprezintă un punct de cotitură din mai multe puncte de vedere. Această a doua etapă a vieţii, sinonimă cu menopauza, înseamnă deseori schimbări fiziologice..
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Fii frumoasă la orice vârstă şi ai grijă de sănătatea ta

Pentru femei, vârsta de cincizeci de ani reprezintă un punct de cotitură din mai multe puncte de vedere. Această a doua etapă a vieţii, sinonimă cu menopauza, înseamnă deseori schimbări fiziologice.

Dieta este extrem de importantă în tratarea simptomelor neplăcute ale menopauzei şi obţinerea unei stări generale bune. Dacă ţineţi cont de câteva reguli de aur în ceea ce priveşte alimentaţi şi viaţa de zi cu zi, veţi fi în formă şi vă veţi simţi comfortabil în propriul vostru corp.

După vârsta de 50 de ani anumite funcţii fiziologice încep să se degradeze, mecanismele de reînnoire a celulelor sunt mai puţin performante, astfel că organismul îmbătrâneşte într-un ritm mai accelerat. De aceea pot apărea diverse anomalii metabolice: hipertensiunea arterială, diabetul, hipercolesterolemia, acumularea de kilograme sau durerile articulare. ”

Iată câteva sfaturi pentru minimizarea acestor efecte.

La menopauză, există un deficit crescut de minerale în organism, în special de calciul şi este nevoie de o dietă cu o alimentaţie care să includă zilnic surse bogate de calciu precum salatele, lactatele şi brânzeturile, ouăle sau peştele. Suplimentele de calciu şi vitamina D3 sunt de asemenea recomandate, dar numai alături de o alimentaţie corectă, bogată în calciu.

După 30 ani densitatea osoasă scade cu 0,13% pe an, iar la menopauză cu 2% pe an. Acordaţi o atenţie sporită inimii şi oaselor. Pentru a le proteja, trebuie să alegeţi „grăsimile bune” (peşte gras sau ulei de in), să măriţi consumul de calciu, să menţineţi consumul de proteine şi să consumaţi produse bogate în vitamina D (peşte, unt, ouă, ciuperci).

Alimente care conţin asa-numiţii fitoestrogeni, adică substanţe vegetale cu actiune similară hormonilor feminini, însă mult mai slabă nu trebuie să lipsească din dieta voastră: germenii de grâu, soia, fasolea, lintea, măslinele, morcovii, merele, alunele, ţelina, pătrunjelul sau mărarul. O alimentaţie care include în special alge, legume şi fructe crude, cereal şi seminţe crude naturale este primul pas care trebuie făcut în vederea menţinerii echilibrului hormonal.

Asiguraţi-vă că dieta dumneavoastră include cantităţi suficiente de ulei de măsline, nuci, seminţe şi fructe de pădure. Aceste alimente sunt renumite pentru proprietăţile lor anti-inflamatorii.

Indiferent de vârstă, mişcarea este esenţială pentru păstrarea bunei dispoziţii şi pentru a ţine sub control greutatea corpului. Prin urmare, fă-ţi timp pentru o ieşire în parc, o oră de pilates sau de yoga (două activităţi care sporesc flexibilitatea, reducând durerile articulare).

Menopauza şi scăderea nivelului de estrogen din organism sunt responsabile de simptome precum tenul uscat, insomnii, bufeuri şi schimbari bruşte de dispoziţie.

Scăderea nivelului lipidelor, a apei şi colagenului din organism face ca pielea să devină nehidratată, să îşi piardă din supleţe şi să se usuce mai repede.

La menopauză, efectele lipsei de hormoni estrogeni se suprapun peste factorii clasici de risc ai îmbătrânirii pielii: poluarea, razele ultraviolete sau fumatul.

Menopauza, o etapă semnificativă a vieţii femeilor, împreună cu multiplele schimbări pe care le produce la nivelul pielii, a fost studiată intensiv de Laboratoarele Vichy. La crearea gamei Neovadiol, acum 15 ani, Vichy s-a evidenţiat ca fiind primul brand în tratarea pielii lipsită de densitate, confort, luminozitate şi prospeţime. Pentru prima dată, un produs de îngrijire a pielii ar putea compensa impactul menopauzei asupra îmbătrânirii pielii pentru a reda confortul şi încrederea femeilor.

Laboratoarele Vichy au investit 14 ani pentru cercetare şi au înregistrat 13 brevete pentru a obţine formula ideală care să acţioneze asupra semnelor cutanate observate pe timpul menopauzei. Fiind inspirată de beneficiile hormonului tinereţii asupra pielii, au creat un complex puternic de ingrediente dermatologice active care acţionează asupra indicatorilor cutanaţi afectaţi de menopauză.

Crema Neovadiol este perfectă pentru femeile aflate la menopauză care doresc să combată impactul menopauzei asupra pielii lor: pierderea densităţii, a volumului, a prospeţimii şi a strălucirii.

Pielea este întinerită pe toate fronturile. Cu complexul substitutiv inovator, pielea este transformată treptat. Densitatea, confortul şi prospeţimea pielii sunt restaurate. Tenul devine mai strălucitor şi mai neted şi volumele sunt redefinite treptat.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”