Noul cod civil acorda custodie comuna pentru parinti

Dupa ani de eforturi sustinute, T.A.T.A. a reusit sa convinga Parlamentul Romaniei sa reglementeze asa-numita Custodie comuna, astfel incat “dupa divort, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti, afara de cazul in care instanta decide altfel” (art. 397 Noul Cod Civil).
  • Publicat:
  • Actualizat:
Noul cod civil acorda custodie comuna pentru parinti
Noul cod civil acorda custodie comuna pentru parinti

Dupa ani de eforturi sustinute, T.A.T.A. a reusit sa convinga Parlamentul Romaniei sa reglementeze asa-numita Custodie comuna, astfel incat „dupa divort, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti, afara de cazul in care instanta decide altfel” (art. 397 Noul Cod Civil).

Regula devine asadar exercitarea autoritatii parentale in comun post-divort, in timp ce custodia unica ramane exceptia de la noua regula. In felul acesta, tatii discriminati anterior si de lege si de justitie, care pierdeau aproape automat procesele de incredintare privind copilul, indiferent de faptul ca dovedeau calitati parentale exceptionale, vor putea dupa 1 octombrie 2011 sa fie confirmati si de justitia romana drept parinti suficienti de buni pentru a se ocupa de cresterea si de educarea minorilor si pentru a performa in plan parental in interesul superior al propriilor copii.


 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân