HANDCUT COLLAGE, o nouă dimensiune a artei

Mihaela Năstase este un artist contemporan pasionat de arta colajelor analoage, care transpune emoţii prin juxtrapuneri creative ale unor imagini decupate din diverse publicaţii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mihaela Năstase este un artist contemporan pasionat de arta colajelor analoage, care transpune emoţii prin juxtrapuneri creative ale unor imagini decupate din diverse publicaţii. Încă din copilărie, Mihaela a fost fascinată de curentul Pop Art şi a fost inspirată de lucrările unor artişti consacraţi precum Roy Lichtenstein sau Andy Warhol, însă recunoaşte că modul în care percepe lumea a fost influenţat în special de revistele glossy şi de stilul eclectic al videoclipurilor anilor ’90. 

“Colajele Mihaelei Năstase aparţin arealului feminin, fragil şi ludic, însă autoreflexiv şi cotundent în acelaşi timp. Tematicile colajelor artistei aduc şi comentarii sociale, de factură documentară, precum seria de colaje Africa sau de factură ironică, precum Drink, Pray, Love. Mihaela şi-a reluat o pasiune din copilărie şi o face foarte bine la maturitate, într-un downsizing dinspre profesional legislativ înspre profesional creativ, un proces individual care produce soul art. Un semn pentru noi toţi că putem să ne regăsim libertatea în pasiuni vechi sau noi! ”, declară Silvia Rogozea, critic de arta.

Prima expoziţie a Mihaelei Năstase a fost deschisă publicului în perioada sărbătorilor de iarnă şi are un scop caritabil. Tablouri realizate din colaje vor fi expuse până la finele lunii martie la Plot&Coffee Shop din Strada Biserica Enei Nr 2 din capitală, iar fondurile obţinute din vânzarea lucrărilor vor fi donate în totalitate către copiii din Centrul de Plasament DGASPC din Sectorul 4.

„Îmi place să decupez şi să-mi organizez ca într-un puzzle emoţiile pe hârtie. Simt că mâinile mele au o conexiune intuitivă cu foarfecele şi nici nu ştiu când trece timpul atunci când mă pierd printre imagini care mă inspiră. Îmi place să-mi las subconştientul să se joace pe coala albă cu fărâme de vise şi coşmaruri, este o experienţă cathartică”, spune Mihaela Năstase.

La începutul acestui an, Mihaela a fost invitată să-şi expună colejele, alături de alţi artişti internaţionali, în cadrul expoziţiei Works on Paper la prestigioasa Galerie de Artă Contemporană The Brick Lane Gallery din Londra. Iar pe viitor, artista a va expune în galerii de artă din Roma, Tokio şi New York. Mai multe informaţii despre despre Mihaela Năstase şi colajele pe www.handcutcollage.com.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân