Colici sau erupţii dentare ale bebeluşului? Cum să le tratezi fără medicamente

Purtarea copiilor din primele săptămâni în sisteme de purtare ergonomice i-ar putea ajuta să treacă mai uşor peste perioada colicilor şi a erupţiilor dentare.
Colici sau erupţii dentare ale bebeluşului? Cum să le tratezi fără medicamente
Colici sau erupţii dentare ale bebeluşului? Cum să le tratezi fără medicamente, foto 123rf

Colicii şi erupţiile dentare reprezintă momente grele pentru nou născuţi, dar şi pentru familiile lor – micuţii putând avea crize de plâns ce durează ore întregi, uneori epuizându-i. Şi nici medicamentele nu sunt foarte eficiente şi nici recomandate. Pe lângă alăptare, purtarea copiilor în sisteme ergonomice este benefică conform experţilor în creşterea copiilor. Poziţia verticală, dar şi aproapierea de corpul mamei, mirosul ei, pulsul îi calmează. Am aflat mai multe de la Mara Popescu, consultant certificat în babywearing şi alăptare şi doulă.

Cu siguranţă aţi observat din ce în ce mai mulţi bebeluşi la purtător pe străzile din România. În sisteme de purtare, feşe mame, taţi, bunici îşi poartă copiii la piept. Purtatul ergonomic are o mulţime de beneficii fixat corect. Pe lângă libertatea de mişcare a mamei, continuarea activităţilor de dinainte de a naşte, bebeluşii sunt stimulaţi pentru dezvoltarea vorbirii şi a limbajului. Dacă purtaţi corect copilul în sisteme de purtare ergonomice adaptate greutăţii copilului, acesta are parte de o adaptare treptată la mediul înconjurător. ”Temperatura constantă a mamei, mirosul ei, bătăile inimii, hrana disponibilă imediat fac adaptarea de la mediul intrauterin la mediul înconjurător mai uşoară” explică Mara Popescu.

Stimularea limbajului, dar şi calmarea colicilor şi a durerilor de la erupţii dentare

De asemenea, copiii aud conversaţiile adulţilor şi astfel se familiarizează cu limbajul. ”Copiii purtaţi sunt mai adesea incluşi în conversaţii, au parte de interacţiune socială, de plimbări care îi ajută să exerseze echilibrul şi le satisfac nevoia de a cunoaşte mediul” a mai adaugat Mara Popescu.
Sistemele de purtare fac şi alăptarea uşoară şi discretă. Şi mai mult, ”Babywearingul este o variantă sănătoasă de a linişti copilul atunci când are reflux, colici sau erupţii dentare” a adăugat expertul în babywearing şi alăptare.