Bărbaţii care vor copii ar trebui să renunţe la fumat

Bărbaţii care vor să devină tătici ar trebui să uite de fumat cu câteva luni înainte de a începe "demersurile de concepere", întrucât fumatul riscă să afecteze ADN-ul bebeluşilor, potrivit unui studiu publicat în revista editată de Federation of American Societies for Experimental Biology şi citat de MEDIAFAX.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bărbaţii care vor copii ar trebui să renunţe la fumat

Bărbaţii care vor să devină tătici ar trebui să uite de fumat cu câteva luni înainte de a începe „demersurile de concepere”, întrucât fumatul riscă să afecteze ADN-ul bebeluşilor, potrivit unui studiu publicat în revista editată de Federation of American Societies for Experimental Biology şi citat de MEDIAFAX.

Cercetătorii au observat, de+a lungul studiilor, alterări ale ADN-ului la bebeluşii născuţi dintr-un tată fumător. Ei au ajuns astfel la concluzia că alterările provocate de fumul de ţigară sunt transmisibile de la tată la copil, probabil prin spermă. Studii precedente au arătat într-adevăr că fumul de ţigară alterează ADN-ul prezent în celulele spermatice.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Ce cărnuri sunt mai bune
Ce cărnuri sunt mai bune
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”