De ce a nascut Alina Chivulescu in Elvetia?

Rolul de mama este cel mai frumos, cel despre care ti-e cel mai drag sa vorbesti, spune Alina Chivulescu care a acceptat sa povesteasca pentru Prokid.ro cate ceva despre micutii ei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce a nascut Alina Chivulescu in Elvetia?
De ce a nascut Alina Chivulescu in Elvetia?

Rolul de mama este cel mai frumos, cel despre care ti-e cel mai drag sa vorbesti, spune Alina Chivulescu care a acceptat sa povesteasca pentru Prokid.ro cate ceva despre familia ei.

De ce Mickael si nu Mihai? A cui a fost ideea alegerii numelui copilului?

Pe tatal lui il cheama Mihai. Dar pentru ca au fost niste probleme inainte de sarcina si in timpul sarcinii, eu am decis sa plec. Dupa experienta unui spital din Romania. Deci nu am plecat de fita, sa fie foarte clar lucrul acesta. Am decis sa plec sa nasc in alta parte. Sau cel putin sa am garantia ca pot sa-l am si sa-l pastrez pe acest copil.

Si atunci, stiu ca suna foarte pretentios si foarte fitos ca s-a nascut in Elvetia, dar acolo s-a nascut copilul. Asta e, ce sa fac?! Si am nascut in urgenta. Mi s-a parut senzational faptul ca pe masa de nastere am putut sa vorbesc romaneste. Pentru ca s-a intrunit comisia, repet in urgenta si pe anestezista o chema Mickaela si era de origine romana.

Sigur ca nu are nicio legatura Mickael cu nume lui de familie, Cuptor, suna ca naiba. Dar am zis eu ca in amintirea acestui moment trebuie sa-mi numesc copilul Mickael, deci d’aia e frantuzit si se numeste Mickael si nu Mihai.

Ti-ar fi placut sa ai o fetita?

Mi-am dorit intotdeauna baiat, nu stiu de ce. N-as avea un motiv pertinent, asta este clar, dar am simtit ca mi-ar placea sa-l vad jucandu-se cu masinute, sa mergem si sa ne permitem o libertate, o nebuneala pe care cred ca nu o poti avea cu o fetita.

Vacantele noastre sunt facute pe genul „action”, cu foarte multa actiune. Ne place sa mergem in parcuri, ne place sa ne cataram, probabil ca acelasi raport l-as fi avut si cu o fetita, probabil ca sunt rea in momentul acesta. Mi-am dorit baiat si il am.

Mickael are 10 ani. Iti mai doresti inca un copil?

Acum mi-as dori fetita. Nu! Ii multumesc lui Dumnezeu ca il am pe Micka, trebuie sa fiu sincera, ne ajunge atat.

Multe vedete devin mame dupa varsta de 40 de ani, chiar si in Romania, chiar si la Holywood. Ce parere ai despre lucrul acesta?

Fiecare cantareste astazi momentul cand alege sa fie mama si atunci nu mai tine neaparat de ceasul biologic, ci de contextul social, de meseria pe care o face, de statutul social. Dar mi se par foarte curajoase mamele care aleg sa mai faca un copil sau chiar primul la o varsta mai inaintata.

Mi se pare o asumare exceptionala, un act de curaj. E mult mai bine totusi sa fii o mama tanara, relatia cu copilul cred ca este alta. Cu cat este mai mica diferenta de varsta, cu atat este mai bine.

F

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân