Vrei băiat şi o să ai fetiţă? Iată ce trebuie să faci dacă te simţi dezamăgită de sexul bebeluşului

Câte mame nu s-au pregătit intens să aibă fetiţă şi au aflat că vor avea băiat şi invers. Important este să înţelegi că această dezamăgire este doar una temporară.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vrei băiat şi o să ai fetiţă? Iată ce trebuie să faci dacă te simţi dezamăgită de sexul bebeluşului

Dacă ţi-ai dorit foarte mult să ai o fetiţă (sau un băieţel), dar genetica a decis total opusul, ei bine, află că nu eşti singura persoană care se confruntă cu această tristeţe. Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a înţelege şi a preveni dezamăgirea cu privire la genul copilului.

Atunci când se împlinesc cele 20 de săptămâni de sarcină, în general toată lumea te asaltează cu întrebări legate de sexul copilului pe care îl aştepţi. Bineînţeles că şi tu eşti la fel de curioasă, dar ce te faci dacă aşteptarea cea mai mare nu se îndeplineşte?

Acceptă orice emoţii

Primul pas spre a evolua este recunoşterea dezamăgirii şi abilitatea de a fi sincer cu tine însăţi, spune Stephan Quentzel, psihiatru specializat în probleme de sarcină şi naştere la Centrul Medical Muntele Sinai Beth Israel din New York City. Poate că îţi este ruşine să admiţi că simţi dezamăgire cu privire la genul copilului, spune el, dar este normal să nu fii încântat imediat pentru că ţi-ai creat nişte aşteptări. Însă, curând vei fi.

Mai mult decât atât, nu te simţi ruşinată dacă îţi exprimi tristeţea. Multe femei se asigură că îşi şterg ochii, îşi reaplică machiajul şi zâmbesc înainte de a părăsi camera în care s-a făcut ecografia în care a aflat sexul bebeluşului. Important este, spun specialiştii, să îţi manifeşti emoţiile, pentru că, altfel, acest lucru se va întoarce împotriva ta, acumulându-se un val imens de frustrare.

Încearcă să te înţelegi

Întreabă-te de ce simţi ceea ce simţi şi de ce gândeşti anumite aspecte. Eşti supărată pentru că ai crescut cu mulţi fraţi şi ai fost nevoită să participi la multe meciuri de lupte sau jocuri de fotbal? Te-ai imaginat cum mergi la cumpărături şi faci diverse activităţi cu fetiţa ta? Aşteptările şi amintirile sau chiar trăirile tale pot influenţa foarte mult dorinţa pe care o ai cu privire la genul copilului. Cu toate acestea, este important să te înţelegi, să nu fii dură cu tine şi să accepţi situaţia. Odată acceptată şi înţeleasă, îţi va fi mult mai uşor să accepţi vestea genului, indiferent care ar fi acesta.

Ai dubii legate de parenting?

Poate dezamăgirea ta provine din îndoielile cu privire la modalitatea în care te vei comporta cu cel mic: „Nu ştiu cum să joc fotbal, cum să-mi învăţ fiul să o facă?” spun unele mame care visau să aibă o fetiţă căreia să îi împletească părul sau să o îmbrace într-o rochie asortată cu a ei, a mamei. Adevărul este că nu trebuie să ştii şi nu trebuie să îţi placă să joci fotbal pentru a avea un băieţel, la fel cum nu trebuie să îţi placă să te joci cu păpuşile Barbie pentru a avea o fetiţă. Vei învăţa orice vei avea nevoie să cunoşti, pe parcurs! Dacă eşti foarte îngrijorată, încearcă să faci planuri cu prietenii sau rudele care au copii de acelaşi sex, astfel încât să poţi explora experienţa care se află înaintea ta.


Ai încredere în capacitatea ta de a iubi

În cele din urmă este vital să îţi dai seama că orice sentiment de nemulţumire sau vinovăţie pe care îl ai acum nu va dura pentru totdeauna. Odată ce vei ajunge să îţi strângi în braţe micuţul, vei avea o experienţă de nedescris – te va inunda un val uriaş de fericire. „Dezamăgirea cu privire la sexul micuţului durează de obicei numai până la ziua naşterii copilului, atunci când realizezi în cele din urmă ce comoară minunată deţii”, spune Diane Ross Glazer, psihoterapeut la Centrul Medical Providence Tarzana din Tarzana, California. De fapt oxitocina, puternicul hormon pe care creierul îl eliberează în timpul travaliului, te ajută să te îndrăgosteşti de copil – şi acest lucru este confirmat de mămicile din întreaga lume, care poate au suferit şi ele, la rândul lor, acest tip de dezamăgire temporară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”