Unde-s multe, fericirea creste

Potrivit rezultatelor unui studiu, persoanele care au crescut cu surori in familie s-au dovedit a fi mai fericite si mai echilibrate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Unde-s multe, fericirea creste
Unde-s multe, fericirea creste

Familiile in care predomina fetele beneficiaza de o atmosfera mai fericita, iar cele in care predomina baietii sunt marcate de o doza mai mare de stres, cred psihologii britanici. Au realizat un studiu pe un esantion de 571 de persoane, intre 17 si 25 de ani.

Potrivit rezultatelor, persoanele care au crescut cu surori in familie s-au dovedit a fi mai fericite si mai echilibrate. Cercetatorii Universitatii din Ulster sustin ca membrii familiilor in care exista fete sunt mai deschisi si le este mai usor sa discute despre sentimentele lor.

In schimb, in familiile in care predomina baietii, comunicarea intre membri este mai dificila.

In al 15-lea ceas

Femeile care renunta la fumat inainte de cea de-a 15-a saptamana de sarcina nu prezinta un risc mai mare de a naste prematur, comparativ cu femeile insarcinate nefumatoare, reiese dintr-un studiu publicat in revista „British Medical Journal“.

In schimb, cele care continua sa fumeze si dupa ce au intrat in a 15-a saptamana de sarcina se confrunta cu un risc de nastere prematura de 3 ori mai mare si cu un risc de 2 ori mai mare de a avea un bebelus cu greutatea sub medie, comparativ cu femeile care au renuntat la fumat.

Tom, Jerry si autismul

Felul in care bebelusii reactioneaza la desenele animate poate fi folosit in detectarea timpurie a autismului, potrivit unui studiu publicat in revista „Nature“, informeaza BBC News online. Bebelusii incep sa fie atenti la miscarile din jurul lor la putina vreme dupa nastere si reactioneaza la informatiile din imaginile pe care le vizioneaza.

Copiii care sufera de autism, in cele mai multe cazuri, nu prezinta aceste reactii. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 76 de copii
cu varste mai mici de 2 ani, carora le-au fost aratate diverse desene animate.

Copii autisti s-au concentrat doar cand imaginile prezentate erau asociate cu sunete. Acest studiu, realizat de cercetatorii Universitatii Yale, a constat in crearea a 5 jocuri pentru copii, sub forma unor versiuni animate.

Citeste si Cosmin Cernat asteapta inca o printesa
Centrul de Consiliere si Terapie pentru Copil si Familie

Foto: RED DOT

Urmărește CSID.ro pe Google News
Povesti de facut copiii... mai repede!
Povesti de facut copiii... mai repede!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”