Sindrom Asperger’s sau timiditate?

Sindromul Asperger’s, o forma mai usoara din spectrul autismului, este adesea ignorat caci multi parinti, complet neinspirati, nu gasesc o modalitate mai nereusita de actiune, decat sa observe sugubet “Deh, copilul meu e mai rusinos!”.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sindrom Asperger’s sau timiditate?
Sindrom Asperger’s sau timiditate?

Calitate sau defect, timiditatea poate crea probleme sau poate conferi un sarm aparte persoanei in cauza.

Cand vorbim insa despre copii, pentru ca se afla in etapa dezvoltarii, inclusiv emotionale si a formarii psihologice, timiditatea poate fi un mare dezavantaj.

Mai cu seama atunci cand vorbim despre cazuri severe, cand copilul are probleme mari in a interactiona cu ceilalti, in a-i privi in ochi, in a vorbi in public, in a-si face prieteni si chiar in a crea o legatura cu membrii familiei.

Acesti copii au nevoie de ajutor specializat pentru a nu-si compromite viitorul, caci poate fi vorba despre ceva mai mult decat timiditate.

Sindromul Asperger’s, o forma mai usoara din spectrul autismului, este adesea ignorat caci multi parinti, complet neinspirati, nu gasesc o modalitate mai nereusita de actiune, decat sa observe sugubet „Deh, copilul meu e mai rusinos!”.

Tratati-va copiii cu mai multa seriozitate!

Citeste si: Cele mai frecvente boli pe care le fac timizii: astm, artrita si depresie

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Coalescenta labiala
Coalescenta labiala
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân