Sexul la TV si adolescentii

Copii au tendinta sa imite aproape toate lucrurile pe care le vad la televizor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul la TV si adolescentii
Sexul la TV si adolescentii

Cercetatorii americani au demonstrat ca adolescentele care urmaresc cu regularitate programe de televiziune cu continut erotic sunt de 2 ori mai expuse riscului de a ramane insarcinate inainte de varsta de 20 de ani, potrivit unui studiu citat de time.com.

Conform cercetarii, expunerea adolescentilor la scene cu continut sexual explicit influenteaza in mod direct numarul de sarcini inregistrate in randul tinerilor. „Aceasta legatura intre expunerea la un astfel de continut la televizor si riscul unor sarcini ulterioare este foarte puternica“, a declarat coordonatorul principal.

Scenele erotice de la TV cresc de 2 ori riscul fetelor de a ramane gravide

Din nou aschia si trunchiul

Copiii imita obiceiurile alimentare ale parintilor inca de la o varsta foarte frageda, a aflat un studiu publicat in „Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine”.

Au participat 120 de copii, care au fost rugati sa cumpere alimente dintr-o bacanie miniaturala, iar cercetatorii au constatat ca pana si copiii in varsta de 2 ani au tendinta sa imite preferintele alimentare ale parintilor lor.

Copiii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani au avut de ales dintre 133 de alimente din bacania miniaturala. Ce au vazut acasa in frigider, aia au „cumparat”.

Atentie, nu e de joaca!

Copiii care au acces la jocuri video violente dezvolta tendinte de a fi agresivi fizic luni intregi dupa aceea, indiferent de mediul cultural si tara din care provin, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatori japonezi si americani. Cel care a condus studiul, a spus ca: „Avem, acum, rezultate concrete privind faptul ca jocurile video violente au efecte negative asupra copiilor si adolescentilor”.

Cercetarea a examinat comportamentul a mai mult de 12.000 de tineri japonezi, cu varste intre 12 si 18 ani, precum si a 364 de copii din Statele Unite ale Americii, cu varste intre 9 si 12 ani, pe o perioada de 3-6 luni.

Citeste si Cum si cand le vorbim copiilor despre sex?
                  Ce conteaza pentru mine!


Foto: RED DOT

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân