Pericolul din sandvisuri

Parintii ar trebui sa elimine sandvisurile cu sunca sau cu slanina din alimentatia co­piilor, pentru ca acestea contribuie la cres­terea riscului de dezvoltare a cancerului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pericolul din sandvisuri
Pericolul din sandvisuri

Parintii ar trebui sa
elimine sandvisurile cu sunca sau cu slanina din alimentatia
co­piilor, pentru ca acestea contribuie la cres­terea riscului de
dezvoltare a cancerului, aflam dintr-un studiu realizat de World
Cancer Research Fund si publicat pe dailymail.co.uk.

Consumul regulat de sun­ca, slanina si alte tipuri de carne
procesata creste riscul de aparitie a cancerului in­tes­tinal,
potrivit unei fundatii de caritate bri­ta­nice, implicata in lupta
impotriva cance­rului.

Parintii care le prepara copiilor lor sandvisuri cu aceste

alimente
le creeaza micutilor obisnuinta de a
le consuma.

Alter­nativele considerate sanatoase sunt sand­visurile cu peste,
branza cu un continut scazut de grasimi, humus sau cu carne slaba
si neprocesata, cum este cea de pui.

Specialistii considera ca, numai in Marea Britanie, aproximativ
3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite daca
oamenii ar manca mai putin de 70 de grame de
carne
procesata pe saptamana, echivalentul a 3
felii de sunca.

Citeste si
Mezelurile ne pun viata in pericol

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”