Învaţă-ţi copilul să aprecieze valoarea banilor

Deşi criza financiară a avut impactul unui tsunami, prin scumpiri şi concedieri în valuri, psihologii americani văd în aceasta momentul perfect pentru ca orice copil să înveţe să aprecieze valoarea banilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Învaţă-ţi copilul să aprecieze valoarea banilor

Deşi criza financiară a avut impactul unui tsunami, prin scumpiri şi concedieri în valuri, psihologii americani văd în aceasta momentul perfect pentru ca orice copil să înveţe să aprecieze valoarea banilor. Ar putea părea o glumă, însă o puşculiţă este o investiţie care merită toţi banii pe timp de criză. Obiectul simpatic le va aminti mereu părinţilor că trebuie să-şi educe copii în ceea ce priveşte valoarea banilor.

În prima parte a copilăriei, micuţii îşi doresc multe lucruri şi nu înţeleg de ce banii nu sunt în cantităţi nelimitate. Aici intră în acţiune porcuşorul care se va umple treptat cu monezi care se vor transforma în obiecte preferate. Mai mult, copii mici pot fi şi ei încurajaţi să folosească banii şi să-şi plătească singuri îngheţata sau acadeaua favorită.

Psihologul american Katherine Loveland, de la Universitatea de medicin din Houston, vine cu o propunere pentru familiile ai căror copii merg deja la şcoală: părinţii ar putea să calculeze valorea totală a facturilor de faţă cu copiii, cu banii cash pe masă. Aşa copiii îşi pot da seama că un card de salariu nu este un sac fără fund. Iar dacă familia apelează şi la conţinutul puşculiţei, atunci economiile se justifică. În cazul adolescenţilor, deschiderea unui cont de economii este un truc pentru ca aceştia să strângă alocaţia sau banii primiţi de la rude. Ei înţeleg că banii aduc o dobândă care poate salva familia într-un impas.

Economii cu tact

Totuşi, oricât de gravă ar fi situaţia economică, părinţii trebuie să-şi păstreze calmul în faţa copiilor. “Preşcolari sau adolescenţi, cu toţii trebuie să ştie că părinţii vor fi alături de ei, indiferent de situaţia economică a familiei. Atitudinea, fie una disperată, fie una constructivă, determină modul cum copiii vor reacţiona la criză” este de părere psihologul american Katherine Loveland.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dietă specială pentru mămici
Dietă specială pentru mămici
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”