În vacanţă fără copii!

Iată ce spun psihologii la unison: plecaţi şi singuri în vacanţă! Însă, ca să nu creaţi panică sau frici inutile celor mici, urmaţi câteva reguli de acomodare. Să facem împreună lista lor!
  • Publicat:
  • Actualizat:
În vacanţă fără copii!
Cuprins
  1.  
  2.  

Iată ce spun psihologii la unison: plecaţi şi singuri în vacanţă! Însă, ca să nu creaţi panică sau frici inutile celor mici, urmaţi câteva reguli de acomodare. Să facem împreună lista lor!

Psihologii cred că, măcar o dată la câţiva ani, aveţi nevoie de o săptămână ca să vă bucuraţi doar de partener, fără să fie şi cei mici prin preajmă. Devine un exerciţiu util pentru o relaţie de lungă durată care se vrea vie! Aceasta e teoria, să vedem cum punem în practică un obicei sănătos.

În primul rând, vacanţa pentru cuplu se programează obligatoriu după vacanţa petrecută alături de copii, în locaţia dorită de ei de obicei. În al doilea rând, dacă îi lăsaţi cu bunicii, tot ideal ar fi să plece, la rândul lor, într-un loc frumos.

Aşadar să le oferiţi copiilor o a doua vacanţă, dar şi bunicilor un cadou. În al treilea rând, comunicaţi copiilor că veţi avea destinaţii diferite fără să dramatizaţi situaţia.

Cu alte cuvinte, fără expresii de genul: “Lasă, vine mama repede!”, “Imediat o să treacă o săptămână!”. Corect ar fi să le spuneţi că ei vor avea câteva zile de petrecut alături de bunici, în timp ce voi plecaţi într-un loc de unde vă puteţi întoarce repede şi de unde sigur vă veţi întoarce.

Este un mod onest de comunicare a unei despărţiri temporare. Atenţie! Indiferent unde plecaţi şi pentru cât timp – că e vorba de serviciu sau de o vacanţă – comunicaţi copiilor şi accentuaţi ideea întoarcerii ca să nu se simtă abandonaţi.

Nu e indicat să le spuneţi să-şi facă lista de cadouri pentru întoarcerea voastră şi astfel să le “cumpăraţi” oarecum această perioadă de separare.

Dar e important ca, la întoarcerea acasă, să le aduceţi un mic cadou. Şi pentru copii sunt utile aceste plecări pentru că îi pregătesc pentru viaţa reală. Aşadar, nu trăiţi cu sentimentul vinovăţiei pe perioada plecării în doi, pentru că nu este justificat.

Pentru cei mici, timpul trece foarte repede, dacă sunt lăsaţi în grija unei persoane dragi lor. Iar momentul întoarcerii părinţilor va fi 100% o bucurie pe care altfel n-ar trăi-o. Aşadar, nu e nici o tragedie să plecaţi un timp doar voi doi. Dimpotrivă, evadarea se consideră o gură de oxigen pentru relaţie. Iar acest obicei ar trebui să vă intre în sânge dacă vă doriţi să fiţi un cuplu solid, dar şi dacă visaţi să aveţi copii independenţi.

Citeşte şi: Vacanţa în familie

Propuneri de vacanţe distractive pentru părinţi şi copii

Şi părinţii, şi copiii au de învăţat lecţia comunicării

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Noutăţi pentru copii în această vară
Noutăţi pentru copii în această vară
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân