Cum iti distrezi copiii la munte?

Va doriti o vacanta linistita la aer curat? Alegeti, firesc, muntele. Ce faceti insa daca mergeti cu cei mici, iar acestia au nevoie de aventura? Cu siguranta, nu-i vor multumi doar zilele de relaxare totala, la care visati.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum iti distrezi copiii la munte?
Cum iti distrezi copiii la munte?

Va doriti o vacanta linistita la aer curat? Alegeti, firesc, muntele. Ce faceti insa daca mergeti cu cei mici, iar acestia au nevoie de aventura? Cu siguranta, nu-i vor multumi doar zilele de relaxare totala, la care visati. Iata cateva variante astfel incat sa va distrati toti, iar copiii sa nu sufere de plictiseala pentru ca merg cu „batranii” in concediu.

Indiferent unde va cazati in zilele in care stati la munte, e obligatoriu sa aveti si un cort. Il puteti campa intr-o zona din padure si astfel zilele toride vor fi mai usor de suportat. Un alt avantaj: copiii pana in 10 ani percep cortul ca pe o aventura in adevaratul sens al cuvantului. E un prilej ideal de joaca si de a imagina situatii.

Daca ii luati la drumetii, pe langa faptul ca aveti cele mai mari sanse sa vedeti peisaje spectaculoase, nu ratati nici… intoarcerea la origini. Cu alte cuvinte, le puteti arata cum traiau vanatorii-culegatori. Aveti posibilitatea sa gasiti in padure zmeura salbatica, afine si, pana la sfarsitul lui august, mure. Si, in cazul in care va treziti foarte devreme, puteti intalni caprioare si vulpi.

Daca micutii au peste 6 ani, interesati-va unde puteti face activitati montane asistate. Pe toata perioada verii, pe langa taberele organizate pentru cei mici, exista centre montane unde va puteti distra copiii cu lectii de turism montan, cu montan bike, tiroliana, tir cu arcul sau echitatie.

In acelasi timp, instructorii pot sa le ofere celor mici notiuni de prim ajutor sau sa ii invete cum se monteaza/demonteaza un cort sau cum se face un foc de tabara. De asemenea, copiii pot pleca din aceasta excursie cu notiuni despre cum se escaladeaza un munte in conditii maxime de siguranta: cum se fac noduri, cum se utilizeaza corzile si echipamentele conexe.

Daca nu alegeti un astfel de centru, le puteti aduce bicicletele pentru plimbari montane deloc dificile. Astfel de activitati va ajuta sa petreceti timp de calitate impreuna cu cei mici, de la egal la egal. Cu alte cuvinte, nu mai sunteti doar in postura de parinti responsabili, iar cei mici in rolul personajelor care trebuie sa ceara permisiunea pentru orice.

E un moment sa discutati ca adultii si, poate, veti fi surprinsi ca micutii incep sa se confeseze. Tratati-i ca pe niste adulti in care puteti sa aveti incredere totala. Este un exercitiu excelent pentru relatia voastra ulterioara, dar si pentru perioada cand cei mici vor deveni adulti.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”