Copiii au nevoie de mai multă dragoste atunci când par să nu o merite

Copiii, ca si oamenii maturi de altfel, sunt fiinte fragile, care in permanenta se hranesc din dragostea si atentia celor din jur. Este o nevoie primara, normala si are un rol esential in a ne mentine fiinte sociale. Sociopatii prin asta ies in evidenta - ei nu au nevoie de dragostea celorlalti, de sentimentele lor pozitive.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Copiii au nevoie de mai multă dragoste atunci când par să nu o merite

Copiii, ca si oamenii maturi de altfel, sunt fiinte fragile, care in permanenta se hranesc din dragostea si atentia celor din jur. Este o nevoie primara, normala si are un rol esential in a ne mentine fiinte sociale. Sociopatii prin asta ies in evidenta – ei nu au nevoie de dragostea celorlalti, de sentimentele lor pozitive.

Tocmai din aceasta cauza este atat de dificil sa pedepsesti prin retragerea dragostei sau atentiei fara a o da in bara in ceea ce priveste lucrurile mai importante decat faptul ca a facut o boacana.

Intotdeauna cand pedepsim consideram ca o facem pentru binele copilului. Ca sa isi invete lectia, ca sa stie sa faca mai bine in viitor. Nu o sa auzi vreun parinte sa spuna ca i-a placut sa pedepseasca, ci ca a facut-o pentru ca lucrurile sa nu se agraveze.

Daca insa pedeapsa se asociaza cu retragerea dragostei atunci il poti face pe copil sa se gandeasca:

– am facut un lucru rau fiindca nu sunt bun de nimic

– parintii mei au dreptate sa nu ma mai placa

– parintilor mei le este rusine ca ma au

– cum va fi viata mea in viitor daca ei nu ma mai iubesc?

– lasa, am sa le arat eu lor!

Citeste continuarea pe www.suntmamica.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân