Andra: Pe bebe il va chema David, Stefan sau Robert

"Deocamdata, dupa multe selectii si paraselectii, am restrans lista la trei nume – David, Stefan, Robert – dar inca nu s-au inchis urnele, mai asteptam sugestii sau poate chiar noua ne vin alte idei. Daca nu, doua din aceste trei prenume vor sta in certificatul lui de nastere."
  • Publicat:
  • Actualizat:
Andra: Pe bebe il va chema David, Stefan sau Robert
Andra: Pe viitorul bebe il va chema David, Stefan sau Robert

Este una dintre cele mai apreciate cantarete din Romania si a stiut mereu sa fie in atentia publicului, reinventandu-se si adoptand stiluri muzicale care ii vin ca turnate. Anul 2010 a propulsat-o in randul celor mai bine imbracate vedete, iar 2011 ii va rezerva bucuria vietii: va deveni mamica. Sa aflam stirile despre Andra, pe ultima suta de metri, inainte de marele moment!

CSID: Cate kilograme te-ai ingrasat si cum te descurci cu garderoba?

Andra: Deocamdata, n-as zice ca m-am ingrasat peste masura, am luat vreo 11 kilograme in total, dar o mare parte din ele inseamna sarcina propriu-zisa. E drept, stiu ca in ultimele doua luni de sarcina se acumuleaza cel mai mult, asa ca – o spun jumatate in gluma, jumatate ingrijorata – mai am timp sa ma ingras, nasc abia la jumatatea lui martie. Am insa avantajul tineretii si al unui metabolism inca foarte bun. Mi-am adaptat si garderoba, desi n-a fost nevoie de prea multe schimbari.

CSID: Cum reactioneaza bebelusul cand te aude cantand?

Andra: Eu sper ca-i place sa ma auda cantand. Cateodata, il simt cum misca atunci cand ii cant, dar nu e foarte agitat, mai degraba are un neastampar placut. A auzit multa muzica, sunt convinsa, nu numai pe mine. Noi ascultam multa muzica buna si, in plus, in perioada asta am tot fost la concerte si la emisiuni televizate de unde n-a lipsit muzica.

CSID: Ati facut pana acum vreo lista cu nume? Poti sa ne dai cateva exemple?

Andra: Deocamdata, dupa multe selectii si paraselectii, am restrans lista la trei nume – David, Stefan, Robert – dar inca nu s-au inchis urnele, mai asteptam sugestii sau poate chiar noua ne vin alte idei. Daca nu, doua din aceste trei prenume vor sta in certificatul lui de nastere.

CSID: Care a fost dieta ta pe timpul sarcinii: ai mancat ce trebuie, ai avut pofte?

Andra: Da, am avut cateodata diverse pofte, dar nu asa cum se spune ca au femeile insarcinate, cele care-si trimit sotii noaptea ca sa le cumpere savarine sau gogosari sau mai stiu eu ce. Eu am avut pofte obisnuite, aproape copilaresti. In rest, fara sa tin un regim strict, mi-am supravegheat meniul cat am putut, ca sa acumulez cat mai putine kilograme, pana la termen.

CSID: Cum ti-ai mentinut tonusul? Ai facut sport?

Andra: Nu pot sa spun ca am facut sport intens, in sala, dar am facut miscare prin firea lucrurilor, am avut concerte, emisiuni, filmari, am dansat mult, m-am plimbat pe jos. Eu cred ca miscarea asta mi-a fost de mare ajutor si fizic, dar si moral, mi-a ridicat tonusul.

CSID: Ti-a fost greu la preselectiile pentru „Romanii au talent„? Dar la concerte?

Andra: Sigur, atunci cand sarcina a inceput sa avanseze, n-a mai fost la fel de usor ca in luna a doua, dar m-am descurcat binisor. Au fost si concerte fara nici o problema, au fost si unele care m-au obosit un pic mai mult, depindea de organizare si de multe alte lucruri, dar cautam sa recuperez si sa dorm mult dupa spectacole ca sa ma refac.

CSID: Cum te vezi tu ca mamica: indulgenta sau dimpotriva severa?

Andra: Banuiesc ca e o mare diferenta intre cum ne imaginam noi ca parinti si cum suntem pana la urma. Stai sa vina pe lume si pe urma mai vedem. Am auzit atatea gravidute care se jurau ca vor fi foarte stricte cu copiii lor, iar pe urma ei erau cei mai rasfatati copii din lume, se urcau in capul lor. Dupa cum exista si varianta inversa, cand esti mai exigent decat ai fi vrut si faci asta din tendinta de a-ti proteja puiul. Asa ca mi-e greu sa anticipez.

CSID: Cine te va ajuta la cresterea bebelusului in afara de Catalin?

Andra: Mama mea si mama lui Catalin, ele se intrec in a-mi propune ajutorul inca de pe acum. Am multa lume alaturi de mine, suntem o familie extrem de unita si asta ma ajuta foarte mult in astfel de momente importante.

CSID: Cate carti despre bebelusi si cresterea lor ai citit pana acum?
 
Andra: Am citit cateva, si online, si tiparite. Am primit carti cadou inca din primele luni de sarcina, asta imi daruia toata lumea, printre altele, carti cu bebelusi. Exista multa literatura de specialitate si enorm de multe forumuri si site-uri.
 
CSID: Te temi de nastere? Catalin va asista la nastere?
 
Andra: Nu stiu daca s-o numesc chiar teama, dar e o emotie imensa. Da, si un pic de teama, in fond e prima nastere. Cat despre Catalin,  el asa spune acum, ca vrea sa asiste la nastere, dar asta vom vedea atunci, nu stiu daca are curaj.
 
CSID: Vei naste natural sau prin cezariana?
 
Andra: Pana la urma, dupa ce m-am gandit mult si m-am consultat cu medicul, am decis sa nasc prin cezariana. 
 
CSID: Ai vreo mamica celebra preferata, pe care o admiri?
 
Andra: Foarte multe, fiecare in felul ei. O admir pe Celine Dion, care a facut copiii cu multe sacrificii si tratamente, desi sanatatea n-o ajuta prea mult, iar sotul ei era atat de bolnav, la randul lui. O mai admir pe Britney Spears fiindca a avut curajul sa fie o mama tanara, chiar daca era in apogeul carierei si chiar daca pe urma presa a acuzat-o ca nu e mereu grijulie cu cei mici. Eu stiu ca i-a facut din dragoste, asta se simte clar. Şi ii iubeste mult. La noi, admir de asemenea foarte multe mamici, inclusiv (sau mai ales) pe cele care au infiat copii si-i iubesc enorm, ca si cum ar fi sange din sangele lor.
 
CSID: Cand planuiesti sa te intorci pe scena?
 
Andra: Daca totul merge bine, ma pot intoarce in juriu la „Romanii au talent” cam la doua saptamani dupa nastere. Pentru concerte, probabil va trebui sa astept mai mult, cel putin o luna, dar asta depinde foarte mult de cum ma simt, bineinteles. 
 
CSID: In concluzie, ai avut o sarcina usoara? Ce le-ai sfatui pe femeile care se tem de experienta maternitatii?
 
Andra: Ştii cum e, daca obtii ceva prea usor, parca nu-i vezi farmecul. Sarcina nu este cel mai comod lucru din lume, recunosc, asta din punct de vedere fizic. Dar moral, e un lucru fantastic, incredibil. Şi nu poti intelege lucrul asta decat daca il traiesti, oricat ti-ar explica altele, trebuie sa treci prin asta, fiindca este o experienta extraordinara, nu exista nimic mai interesant si profund in lume!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”