Fructul pe care femeile însărcinate, bătrânii și copiii ar trebui să îl consume zilnic. Are proprietăți miraculoase pentru organism

  • Publicat:
Fructul pe care femeile însărcinate, bătrânii și copiii ar trebui să îl consume zilnic. Are proprietăți miraculoase pentru organism

Având substanțe nutritive esențiale și fiind bogate în fibre, fructele sunt o parte importantă din orice dietă sănătoasă. Semințele de fistic, îndeosebi, reprezintă una dintre cele mai bogate surse alimentare de vitamina B6. Vitamina B6 este implicată în reglarea glicemiei și formarea hemoglobinei.

Beneficiile fisticului pentru sănătate

Susține sănătatea inimii

Potrivit unui studiu mai vechi, o dietă moderată în grăsimi care conține fistic a redus tensiunea arterială și rezistența vasculară în timpul stresului acut, în comparație cu o dietă tipic occidentală. Conținutul ridicat de fitosterol din compoziția fisticului face din acest fruct cu coaja lemnoasă o gustare sănătoasă pentru inimă.

Este puternic bogat în antioxidanți

Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea oricărui individ, ei prevenind îmbătrânirea celulară prematură și reducând riscul unor boli precum cancerul. Fisticul conține o cantitate mare de antioxidanți, fiind mai bogat, din acest punct de vedere, decât orice alte semințe sau nuci.

Fortifică sistemul imunitar

Tot vitamina B6 din fistic ajută și la fortificarea sistemului imunitar, care ne ferește organismul de boli.

Benefic pentru sistemul nervos

Vitamina B6 este benefică pentru sistemul nervos, iar aceasta se regăsește din belșug în fistic. Pe lângă vitamina B6, fisticul are aminoacizi, care ajută la transmiterea impulsurilor nervoase către creier.

Consumul zilnic de fistic indicat femeilor însărcinate, bătrânilor și celor mici

Potrivit celui mai recent studiu al portalului german de statistici Statista („Evoluția consumului de fructe uscate pe cap de locuitor în Spania”), volumul acestora în gospodăriile spaniole a fost de 3,24 kg pe persoană.

Fisticul este indicat spre consum în special pentru cei care au intoleranță la lactoză sau preferă dietele pe bază de plante. Conform datelor Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), 100 de grame de fistic furnizează 180 de miligrame de calciu, în timp ce un produs lactat oferă 142 de miligrame.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS),15% din populația lumii suferă de anemie cu deficit de fier. Femeile însărcinate, bătrânii și cei mici sunt populația care suferă cel mai des de această patologie. Așadar, dacă sunteți în căutarea alimentelor cu acest mineral, fisticul reprezintă o alegere excelentă.

Citește și: Care sunt beneficiile fisticului pentru organismul nostru și de ce este bine să îl consumăm cât mai des

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian