The Flavours, arta culinara urbana

Ei sunt Florin, Silviu si Daniel si au pregatit cateva opere de arta culinara urbana.
The Flavours, arta culinara urbana
no title

Mancare din ingrediente
neobisnuite, gustul dulce combinat genial cu cel sarat, alaturi de
unele din cele mai sofisticate delicatese. Spectacol desavarsit cu
doar o tigaie in fata. Rezultatul? Un gust dumnezeiesc si un aspect
care respecta cele mai dure reguli ale food design-ului. Ei sunt
Florin, Silviu si Daniel si au pregatit cateva opere de arta
culinara urbana.

Daniel Scripca (Shoo)

S-a nascut in Bucuresti, are 25 de ani si dupa ce a urmat cursuri
de bucatar a decis sa-si incerce norocul in Italia. Acolo a muncit
prin mai multe
restau­rante
si hoteluri. Si-ar fi dorit sa se
nas­ca in acele locuri. „Doamneee, ce paste, ce pizzaaa!”, exclama
el.

Dupa cativa ani de hoinarit prin Italia a revenit in tara si s-a
alaturat fratelui lui si echipei Flavours. „Cred ca a fost cea mai
ins­pirata decizie. In timpul liber picteaza. „Acasa mananc ce
pictez”, zambeste el, „dar si ce-mi gateste iubita mea careia ii
multu­mesc ca s-a nascut in Ardeal si este la fel de gur­manda ca
si mine!”

El va propune chicken yakitori.

Ingrediente: pulpe de pui dezosate, dry cherry,
ginger, usturoi, lemongrass,
miere
si ulei de susan, bete de bambus.

Mod de preparare: pulpele de pui dezosate sunt
taiate „bite size” (cat o inghititura). Apoi se marineaza in soia,
dry cherry, ginger, usturoi, lemongrass, miere si ulei de susan.
Ulterior, se pun pe gratar. Pe farfurie se asaza pe bete de bambus,
cu putina ceapa verde.

Florin Scripca (Foo)

„La 17 ani si jumatate am avut de ales intre facultate si ceea
ce-mi place. Am inceput sa muncesc si am luat-o de jos (maturat,
spalat vase, curatat cartofi). Dupa cativa ani, am avut norocul sa
iau parte la nasterea firmei de catering Flavours Food
Design.

Au urmat cursuri la cele mai mari firme de
catering
din Londra. Mentorul nostru, Florin
Balu, a venit cu ideea emisiuni «The Flavours 3 bucatari»”.

Acasa, Florin care are 27 de ani, mananca rar si atunci fructe si
salate.

El va prezinta tarta de ciocolata neagra cu crema alba de
mascarpone si zmeurica proaspata
.


Ingrediente:
faina, unt, zahar, ciocolata neagra,
sman­tana dulce, mascarpone, zmeura, lime, zahar pudra.

Mod de preparare: din putina faina combinata cu
unt si zahar se face un aluat fraged care se pune in mici forme si
se coace la 180 grade doar 5 minute. Dupa ce s-a racit, se topeste

ciocolata neagra
si se unge toata
suprafata.

Din smantana dulce cu mascarpone se obtine o crema alba si deloc
dulce. Se asaza zmeura peste crema, se infig doua bucati de coaja
de lime si se stropeste din abundenta cu zahar pudra.

Silviu Nedelea (Silvioo)

„Bunicul meu a fost un bun bucatar. Am copilarit langa el. Nu
exista preparat pe care sa nu imi placa sa-l gatesc, dar sunt atras
de bucataria asiatica. Am fost la pregatire in Japonia pentru a
invata sa fac sushi.” Cu Florin Scripca s-a intalnit cu 7-8 ani in
urma, la Flavours Catering, o companie care a investit mult in ei,
si de atunci au format o echipa buna.

„Ne completam unul pe celalalt”, spune bucatarul de 28 de ani.
„Desi sunt un mare pofticios, acasa incerc sa mananc cat se poate
de sanatos: pui, peste, salate fresh.”

El ne prezinta miniclatite cu smantana, wasabi si icre de
somon si sturion.

Ingrediente: un ou, faina, marar, lapte, sare,
piper, wasabi, smantana, icre de somon si sturion.

Mod de preparare: se separa un ou. Galbenusul se amesteca cu putina
faina, marar, lapte, sare si piper pana cand arata
ca o coca mai moale. Albusul se bate spuma. Se combina cele doua
semipreparate. Apoi miniclatitele pufoase se pun in tigaie cu o
lingurita ce va decide dimensiunea. Din wasabi si putina smantana
se face un sos peste care punem icrele.

Citeste si
Horia Varlan – Cu arta, despre cele mai simple
retete


Daniel Scripca


Florin Scripca

Silviu Nedelea


Chicken yakitori


Chicken yakitori

Miniclatite cu smantana, wasabi si icre de somon si
sturion

Tarta de ciocolata neagra cu crema alba de
mascarpone si zmeurica proaspata

Foto: ADRIAN STOICOVICIU

Schimbam eticheta, dar naravul ba
Schimbam eticheta, dar naravul ba