Shopping sanatos la supermarket

Tu ce iei in calcul cand iti faci cumparaturile?
  • Publicat:
Shopping sanatos la supermarket
Shopping sanatos la supermarket

Tu ce iei in calcul cand iti faci cumparaturile? Da, stim – ce iti este pe moment necesar, aspectul alimentului, termenul de valabilitate, numarul de E-uri, pretul etc. Ce stim insa cu totii mai putin este ca plasarea produselor in magazine influenteaza alegerea si afecteaza in final sanatatea. Studii recente arata ca, din cauza plasamentului, suntem tentati sa optam pentru alimente nesanatoase.

Daca iti pasa de sanatatea ta, atunci evita cu orice pret zonele centrale ale supermarketurilor. Vrei sa gasesti produse sanatoase la magazin? Cauta atunci in zonele periferice. Cele mai multe lanturi de supermarketuri plaseaza carnea, lactatele si alte produse de acest fel in zonele periferice ale perimetrului, lasand in mijloc alimentele cele mai procesate.

Potrivit cercetarilor, in aceasta zona de mijloc, clientul va gasi produsele alimentare cu cea mai mare densitate energetica sau altfel spus calorii pe greutate, ceea ce a condus la concluzia ca aceste zone pot reprezenta punctul de plecare al epidemiilor de obezitate. De exemplu, un produs din zona de mijloc ajunge sa inglobeze de 10 ori mai multe calorii pe gram decat merele din zona produselor din extremitati. Dar sanatatea se plateste scump! Mai exact, poti achita pana la de 10 ori mai mult pe calorie pentru un produs din zonele de extremitate, decat pentru unul din zona de mijloc, cum ar fi chipsurile, insa organismul iti va multumi pentru asta.

Valori Nutritionale

Cost pe calorie
Studii statistice arata ca cele mai „scumpe” calorii apar in zona de legume si fructe.

Calorii pe suta de grame

Snacks-urile si cerealele inglobeaza din punct de vedere statistic cele mai multe calorii pe greutate.

Zahar pe suta de grame

Total nesurprinzator, snacksurile si cerealele sunt produsele care contin cel mai mult zahar.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nici o casa fara morcovi
Nici o casa fara morcovi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân