Un pranz sanatos nu inseamna in mod obligatoriu o combinatie de salata, rosii, castraveti si branza feta. Imagineaza-ti o mare de broccoli din mijlocul careia isi itesc semete capetele cateva tulpini de andive, ce strajuiesc un brau de conopida.
Inspira-te pentru mesele festive de Craciun si Anul Nou, caci nu vorbim despre fandoseli culinare destinate topmodelelor, ci despre arta in bucatarie!
De veghe in lanul de paste
Amintirea toamnei staruie inca de-a lungul miristii, unde un copac secular vegheaza in asteptarea iminentei furtuni. Pastai de fasole uscata, dovleci, anghinare si fidea cat cuprinde reconstituie ce-a mai ramas din ultimele zile ale lui Brumarel.
A se intelege ca meniul de iarna nu include, in mod obligatoriu, carnati, piftie si sarmale, iar bucatariile nu trebuie sa fie invadate de mirosul fripturii de porc. O masa cu gustari usoare include, in mod obligatoriu, o farfurie de paste sanatoase, cu sos de legume, iar soarele va rasari din nou, daca nu afara, cel putin in lumea ta culinara.
Iarna legumelor noastre
Un vant rece a pus stapanire pe colinele demult ruginite, ravasind tulpinile fragile de anghinare si imprastiind in aer un miros proaspat de gradina. Mazarea si cartofii si-au luat zborul, iar cerul incepe usor, usor, sa-si arate coltii.
Noroc cu bulbii mari de praz ce servesc drept soclu unor firisoare de marar, ocrotindu-le in fata furiei maselor de aer. Tabloul ne aminteste ca nu exista nici un pretext sa renuntam la mancarea sanatoasa, nici macar in sezonul rece. Garniseste-ti asadar bucatele grele de iarna cu un amestec rafinat de sparanghel, mazare verde si cartofi natur.
Citeste si Magie la supermarket
Mancatul la romani
Foto: GULIVER