Zborul cu parapanta: distractie si adrenalina

Zborul cu parapanta poate fi o activitate foarte distractiva, care te poate energiza si scoate din rutina. Iata ce beneficii are!

Când am zburat prima oară cu parapanta aveam 15 ani. De mică, am fost pasionată de activităţile extreme.

Aşa l-am cunoscut pe Antoniu Bălan, un talentat instructor de parapantă, care mi-a arătat că zborul îţi oferă unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume!

Acum, am făcut-o din nou, cu mai puţin curaj, recunosc, dar am fost mult mai prezentă. M-am întâlnit cu Antoniu la 10.00 dimineaţa, într-o vineri. Am urcat pe vârful Igniş, din munţii Gutâi, la o altitudine de aproximativ 1.300m. Vremea nu era tocmai prietenoasă şi, după o săptămână în care plouase în fiecare zi, cerul era atât de întunecat încât nu părea că avem vreo şansă de zbor.

Cel mai bun prieten al nostru în acel moment? Vântul! Care pare că a ţinut cu mine, căci după aproximativ 20 de minute alergam spre marginea muntelui! 1, 2, 3 paşi şi eram în aer! Nu pot să descriu în cuvinte sentimentul ce te cuprinde atunci când te afli deasupra munţilor, a copacilor şi a… vulturilor şi ar trebui să încercaţi ca să înţelegeţi cât de minunată e senzaţia!

Antoniu mi-a explicat fiecare pas, cu răbdare şi veselie, mi-a povestit despre tot ce înseamnă zborul cu parapanta şi care sunt mişcările pe care trebuie să le faci ca să te bucuri cu adevărat de el!

Pagina 1 din 2