Yoga alaturi de prietenii cu labute

Spre exemplu, cainele poate fi tinut in brate in timp ce stapanul mentine postura corecta de antrenament.
Yoga alaturi de prietenii cu labute
Yoga alaturi de prietenii cu labute

Un instructor japonez a avut o idee ciudata. Le-a recomandat elevilor sa faca exercitii alaturi de cainii lor. Expertul garanteaza ca atat stapanul, cat si prietenul cu labute au beneficii majore. Pentru oameni, acestea implica o conditie fizica de invidiat, dar si un psihic mai puternic.

Onuma Noriko lucreaza de 17 ani ca profesor de sport. Ea preda exercitii de respiratie si relaxare. I-a venit insa ideea sa dezvolte conceptul Dog Yoga – yoga impreuna cu catelul -, iar clientii ei sunt in fiecare saptamana tot mai multi.

Onuma Noriko spune ca exercitiile sunt simple si nu deranjeaza deloc patrupedul. Spre exemplu, cainele poate fi tinut in brate in timp ce stapanul mentine postura corecta de antrenament.

Pe de alta parte, instructoarea e de parere ca relationarea om-animal in timpul antrenamentelor intareste legaturile dintre acestia.

In tara in care acest sport a aparut, o mie de oameni practica deja exercitiile yoga alaturi de catelusi. In afara de Onuma Noriko, mai sunt alti 4 instructori care au primit deja diplome pentru acest program revolutionar.

La randul lor, veterinarii sunt incantati de acest sport, care nu aduce nici un prejudiciu animalului de companie, ci dimpotriva le-ar putea reduce si cainilor stresul. De altfel, yoga alaturi de catelusi este o metoda extrem de eficienta de combatere a stresului pentru oameni.

Veterinarii avertizeaza stapanii doar sa nu scape catelusul din mana, pentru ca acesta ar putea sa cada in pozitii care sa-i produca inflamarea articulatiilor sau chiar fracturi.
 

Citeste si Miscarea invinge cancerul


Foto:
REUTERS

4 exercitii de star pentru vara aceasta
4 exercitii de star pentru vara aceasta
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice
Recomandări:
Este bine să alergi în fiecare zi?
Este bine să alergi în fiecare zi?
Flotări: cum să îți iasă dacă ești începător
Flotări: cum să îți iasă dacă ești începător