Vreţi să trăiţi mai mult? Faceţi 2 ore şi jumătate de sport pe săptămână!

Aceasta este recomandarea specialiştilor canadieni care spun că beneficiile activităţii fizice îi motivează mai mult pe oameni decât expunerea riscurilor sedentarismului.
  • Publicat:
Vreţi să trăiţi mai mult? Faceţi 2 ore şi jumătate de sport pe săptămână!

Aceasta este recomandarea specialiştilor canadieni care spun că beneficiile activităţii fizice îi motivează mai mult pe oameni decât expunerea riscurilor sedentarismului.

Punctul de plecare a studiului echipei de cercetători de la Queen’s University din Canada a fost să demonstreze că mişcarea moderată înseamnă ani în plus de viaţă. Ei au corelat datele din mai mult statistici americane şi canadiene din care au rezultat următoarele: bărbaţii care fac 150 de minute de sport pe săptămână, adică au o activitate fizică moderată, trăiesc cu 2,4 ani de viaţă în plus faţă de media celor sedentari. Iar femeile care au aceeaşi activitate fizică la activ trăiesc cu 3 ani mai mult decât cele care nu iubesc sportul.

Specialiştii sunt de părere că oamenii sedentari devin mai degrabă activi dacă află că pot trăi mai mult decât dacă le sunt expuse riscurile lipsei de mişcare. “Beneficiile sunt cele care motivează mai degrabă oamenii spre obiceiurile sănătoase precum dieta echilibrată sau renunţarea la fumat” a declarat Sara Bleich, specialist american în politici de sănătate publică.

Aşadar, dacă nu v-aţi întocmit încă lista lucrurilor de făcut în 2013, amintiţi-vă  să bifaţi şi sportul în viitorul cât mai apropiat. Beneficiile sale sunt nenumărate, dar obţinerea siluetei de vis şi a unei musculaturi ferme, mai ales după vârsta de 30 de ani, reprezintă principalele elemente de atracţie pentru oricine se hotărăşte să facă mişcare susţinută.

Mersul pe jos, pe bicicletă, cu role, exerciţiile cu un fit ball la domiciliu, urcatul scărilor timp de câteva minute zilnic, abdomenele, genuflexiunile-iată doar câteva dintre tipurile de mişcare care vă garantează o viaţă mai lungă şi mai activă. Până la urmă, nimeni nu doreşte să îmbătrânească fără pic de vlagă.

Citeşte şi: Răzvan Fodor face sport intens de două ori pe săptămână

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân