Vreţi muşchi puternici? Mâncaţi spanac!

Nitraţii naturali pe care îi conţine spanacul şi alte vegetale de culoare verde închis (cum ar fi lăptuca) tonifiază musculatura.
  • Publicat:
Vreţi muşchi puternici? Mâncaţi spanac!

Vă amintiţi de faimosul personaj de desen animat, Popeye Marinarul, şi de celebri lui muşchi? Ei bine, spanacul pe care îl dădea gata la fiecare câteva minute pare că este explicaţia cât se poate de reală! Aşadar, consumaţi-l toată vara pentru un corp perfect tonifiat.

Potrivit cercetătorilor de la Karolinska Institute, Stockholm, nitraţii naturali pe care îi conţine spanacul şi alte vegetale de culoare verde închis (cum ar fi lăptuca) tonifiază musculatura. Ei au strecurat substanţa timp de o săptămână în apa pe care apoi a băut-o un grup de şoareci de laborator, iar apoi le-au disecat musculatura pentru a face comparaţii cu un alt grup, de control.

„Şoarecii care au urmat o dietă cu nitraţi s-au dovedit a avea muşchi mult mai puternici”, a spus unul dintre autorii studiului. Ca urmare a descoperirii făcute, experţii ne recomandă în jur de 200 – 250 de grame de spanac zilnic, aceasta fiind cantitatea suficientă pentru ca musculatura noastră să se fortifice.

Care este însă explicaţia? Ei bine, savanţii au observat că nitraţii stimulează creşterea nivelului a două proteine care se găsesc, în mod natural, în fibra musculară şi care au rolul de a depozita şi elibera calciu (substanţă esenţială în contractarea muşchilor).

Aşadar, pe măsură ce consumăm spanac, nitraţii stimulează creşterea nivelului acestor proteine, pentru ca, în cele din urmă, să se ajungă la un depozit considerabil de calciu. „Cu cât se eliberează mai  mult calciu la nivelul musculaturii, cu atât contracţia va fi mai puternică”, explică unul dintre cercetători.

Pe lângă faptul că spanacul tonifică musculatura, se pare că are avantajul de a creşte şi rezistenţa fizică.

Desigur, pentru ca trupul vostru să capete o formă frumoasă, iar muşchii să fie mai bine conturaţi, nu este suficient să mâncaţi spanac, ci este nevoie să faceţi şi mişcare. Fiţi fără griji, aici intervine puterea spanacului, el vă ajută să rezistaţi mai bine antrenamentului fizic, iar rezultatele se vor vedea într-un tip mai scurt.

Citeşte şi: Alimente minune ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica

Sănătate cu verdeţuri de sezon

Profitaţi de fructele şi verdeţurile de sezon pentru a scădea riscul de afecţiuni maligne

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Mişcaţi-vă în avion!
Mişcaţi-vă în avion!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”