Vrei să-ți dai copilul la gimnastică aerobică? O campioană mondială te sfătuiește

”Eu cred că nu există linie dreaptă în sport. Cum nu există linie dreaptă în viață”, spune Anca Surdu.
  • Publicat:
Vrei să-ți dai copilul la gimnastică aerobică? O campioană mondială te sfătuiește
Anca Surdu, foto Radu Enache - arhiva sportivei

”Eram destul de energică și curioasă astfel că părinții mei m-au dus de mică la diferite activități. Așa am început să cochetez cu sportul” povestește Anca Surdu, multipă campioană mondială la gimnastică aerobică.Mulți părinți ezită să dea copiii la gimnastică. Iată sfaturile ei.

 

CSÎD: Ce îi sfătuiești pe părinții ai căror copiii care vor să înceapă gimnastica aerobică?

Anca Surdu: Să aibă încredere că acest sport îi va ajuta pe copii să crească și să se dezvolte mai armonios din toate punctele de vedere, fie că vorbim sau nu de performanță. România încă este lider mondial în această ramură a gimnasticii așa că acești copii sunt pe mâini bune. Dar repet, performanța nu este obligatorie, poate să vină sau nu, dar cred că sportul într-un cadru organizat poate aduce multe beneficii copiilor în formare.

Ce împliniri poate avea un sportiv de performanță

CSÎD: Ce satisfacții ți-a adus viața sportivă?

Anca Surdu: Satisfacțiile mi se pare că sunt ceva pe termen scurt și faptul că mă bucuram la fiecare reușită mi se pare evident. În plus, dacă pun în balanță, cred că sunt puține momente de satisfacție dar cu o încărcătură mare. Însă am rămas cu niște principii acumulate în sport care cred că sunt pe viață – știu să fiu fair-play, știu să pierd, știu să câștig, să muncesc, să mă lupt pentru visul meu și totuși, voi avea mereu satisfacția că mi-am demonstrat că se poate, că pot. (Zâmbește)

Anca Surdu, foto arhiva
Anca Surdu, foto Ivan Ferraira – arhiva gimnastei

CSÎD: Ce sacrificii ai făcut pentru această carieră?

Anca Surdu: Nu pot să numesc punctat, sigur au fost multe și într-un final nici nu le mai observ. Dar cred că sacrificiul a fost timpul. Timpul departe de familie, timpul petrecut în sală. Chiar recent am fost întrebată în alt interviu despre o amintire frumoasă pe care am avut-o de 1 Iunie de ziua copilului.

Mi-a fost foarte greu să găsesc un răspuns. De cele mai multe ori eram în cantonamente și probabil sărbătoream cu un antrenament pe zi în loc de două și poate aveam un desert mai special la masă. Dar, până la urmă, toate aceste lucruri și tot acest timp a fost de fapt investit în visul meu. Și asta face ca totul să merite și să aibe sens pentru mine.

Anca Surdu, foto Radu Enache – arhiva sportivei

CSÎD: Ce faci acum?

Anca Surdu: În acest moment răspund cu drag acestui interviu. Sper să inspire cât mai mulți oameni și cât mai mulți copii să fie mai activi și să iubească mișcarea. Poate, prin povestea mea, prind încredere. În această perioadă a vieții mele încerc să mă bucur de toate aspectele ei și să am grijă de mine.

Sportul mi-a dezvoltat această pasiune pentru wellness și stare de bine pe care încerc să o dau mai departe prin intermediul blogului meu ancasurdu.ro și rețelelor de socializare. Cât mai curând voi urca pe site-ul meu și programul de antrenamente “The Movement”. E un program online pe care îl va putea accesa oricine dorește să ne antrenăm împreună.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”